Perşembe Nisan 25, 2024

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı:“Muzaffer Kandemir ölümsüzdür!”

kaypakkaya-partizan
Elimize E-posta yoluyla ulaşan açıklamaya göre Birleşik Özgür Güçleri (BÖG) savaşçısı Muzaffer Kandemir(Doğan Kırefe) için “Özgürlük uğrunda savaşarak kahramanca şehit düşen BÖG savaşçısı Muzaffer Kandemir onurumuzdur” denildi.

 

Rakka hamlesinde yer alan YPG/YPJ ve Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nun olduğu Gentari bölgesine 7 Ocak tarihinde IŞİD çetelerinin düzenlediği saldırıda ölümsüzleşen Muzaffer Kandemir(Doğan Kırefe) için TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı bir açıklama yayınladı. 

“Devrimci dayanışmayı kanla yaratıyoruz”

Açıklama, “Sinop’un hırçın devrimcisi, Rojava'nın gerillası Muzaffer Kandemir bir emek ve direniş köprüsüdür. Halkları emek ve mücadele temelinde buluşturan bir direniş türküsüdür. Ülkemizde ve Rojava topraklarında halkımızı diz çökerterek teslim almaya direniş mevzilerimize saldırmaya çalışan barbar TC ve DAİŞ faşistleri bunu çok iyi bilmelidir ki; ne tarihimiz ne devrimci geleneğimiz teslimiyeti boyun eğmeyi asla kabul etmemiştir bundan böyle de kabul etmeyecektir” şeklinde sürdürüldü.

“Devrimci dayanışmayı savaş ve mücadele içinde birlikte yaratıyoruz”

TİKKO savaşçılarının direniş siperlerinde-mevzilerinde omuz omuza faşizme ve DAİŞ faşistlerine karşı birlikte savaştığı belirtilen açıklamada “BÖG-MLKP-MLSP (Devrim Cephesi)-Devrimci Karargâh-YPG-YPJ savaşçılarıyla sadece birlikte nasıl savaşılacağını değil aynı zamanda geleceğimizi hangi temelde hangi yolu yürüyerek yaratacağımızı ve kaderimizi kendi ellerimize alacağımızı da öğreniyor ve öğretiyoruz. Devrimci dayanışma ve dostluğu savaş ve mücadele içinde kan ve emekle birlikte yaratıyoruz” diye belirtildi.

“Kanı ve silahı yerde kalmayacak”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Ne faşist TC ordusunun ne de DAİŞ faşistlerine boyun eğmek yok! Özgürlük uğrunda savaşarak kahramanca şehit düşen BÖG savaşçısı Muzaffer Kandemir onurumuzdur.

Rojava’nın değişik direniş mevzilerinde birlikte omuz omuza savaştığımız yiğit devrimci Muzaffer Kandemir’i unutmayacağız! Kanı ve silahı yerde kalmayacak!”

2213

Son Haberler