Perşembe Nisan 25, 2024

TKP/ML TİKKO Rojava: Sevda Çağdaş mücadelemizde yaşayacak

kaypakkaya-partizan
TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rojava topraklarını özgürleştirme mücadelesinde şehit düşen Çağdaş'ın, onurluca savaşarak ölmenin yeni bir bir sembolü olduğunu kaydetti.

 

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı, Minbic hamlesi esnasında şehit düşen MLKP savaşçısı Sevda Çağdaş'ı (Raperin Dicle) andı.

Sevda Çağdaş'ın 6-8 Ekim Kobane serhıldanı esnasında yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Kobane'ye sahip çıkarak yaralandığı gibi bugün de bizzat Rojava topraklarında bu devrimi savunmak için katıldığı hamlede şehit düşmüştür. Amed'te aldığı yarasını Rojava'da kapatırcasına savaşmış, TC faşizminden ve DAİŞ gericiliğinden hesap sormuştur" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "MLKP savaşçısı Sevda Yoldaş, kadın devrimine dokunmak için geldiği Rojava'da kadın özgürlük mücadelesini büyüterek ve bu uğurda şehit düşerek, hem kadın devrimine hem de kadınların bilinçlerine ve yüreklerine dokunmayı başarmıştır. Bu yüzden de Sevda'mız kadınların yüreğinde serpilip büyüyecek, özgürlük mücadelemizde yaşayacaktır. Sevda yoldaş ve diğer tüm devrim şehitlerinin özgürlük ve kurtuluş ideallerini gerçeğe dönüştüreceğimizin sözünü vererek, Minbic hamlesinde şimdiye kadar şehit düşen tüm yoldaşlarımızı ve tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Sevda Yoldaş ölümsüzdür Rojava'nın özgürlüğü için savaşanlar ölümsüzdür." 

1385

Son Haberler