Perşembe Mart 28, 2024

TKP/ML TİKKO ve YDG-H militanları Lice için eylem yaptı!

kaypakkaya-partizan
TKP/ML TİKKO militanları, “Beşlerden Lice’ye katil devlet hesap verecek” pankartı açarak barikata yürürken halk ıslıklar ve zılgıtlar eşliğinde militanlara eşlik etti. Barikatın önüne geçen militanlar ateş açarken

 

Dün akşam Gazi Mahallesinde, Lice’de katledilen iki kişi için HDP ve HDK’nin çağrısı ile, halk sokağa çıktı.

Eski karakolun oradan kitle, “Lice halkı yalnız değildir” HDK ve HDP imzalı pankart açarak İsmet Paşa Caddesi Gazi Cemevine yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Partizan’ında aralarında bulunduğu birçok demokratik kitle örgütü vardı. Katliamlara sessiz kalmayan Gazi halkı öfkesini sloganlara sığdıramıyordu. Yürüyüş boyunca, “Lice’de düşene dövüşene bin selam” , “Roboski’den Lice’ye hesap sormaya” , “Kürdistan’da taş atan çocuklara bin selam” sloganları atılırken barış değil savaş naraları atılıyordu.

“Her yer Lice her yer Serhildan olmalıdır!”

Yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında, “Son zamanlarda en çokta Lice’de yaşananlar göstermektedir ki, AKP barış sürecini çektiği onca acıya, inkara ve imhaya rağmen sahiplenen Kürt halkının ve onun siyasi iradesi Kürt Özgürlük Hareketinin demokratik siyasi çözüm iradesini istismar etmektedir” denildi. Açıklamanın devamında sürdürülen bu politikalara sessiz kalmayacaklarını ve bulundukları her alanda seslerini ve mücadelelerini yükselteceklerini belirttiler. Sonrasında, Roboski’de, Soma’da, Reyhanlı’da, Gezi’de, Lice’de Rojava’da ortaya çıkan katliamların sorumlusunun aynı zihniyet olduğu ve yaşanan bu katliamlara dur demenin tek yolu da birleşik mücadeleden geçtiği söylenildi. Lice yalnız bırakılmamalıdır, Her yer Lice her yer serhildan olmalıdır diyerek basın açıklamasını bitirdiler.

TKP/ML TİKKO ve YDG-H militanları Lice için eylem yaptı!

Açıklamanın ardından mahalleyi abluka altına alan polis kitleye saldırdı. Saldırının ardından kitle havi fişek, taş, Molotof ve el yapımı ses bombaları ile karşılık verdi. Yüzleri bulan kitle TOMA’NIN söndürmekte zorlandığı ateşler yaktı.

Kitle çatışırken ara sokaklardan YDG-H birimleri çıkarak “Lice’nin hesabı sorulacak” , “Barış değil savaş savaş savaş” sloganları attılar. Kitlenin üzerine yoğun biber gazı ve TOMA’larla saldıran polis evleri ve kişileri direk hedef gözeterek ateş ediyordu. Cemevi sokağından silahlı TKP/ML TİKKO militanları, “Beşlerden Lice’ye katil devlet hesap verecek” pankartı açarak barikata yürürken halk ıslıklar ve zılgıtlar eşliğinde militanlara eşlik etti. Barikatın önüne geçen militanlar ateş açarken, “Lice’nin hesabı sorulacak” , “Halk ordusu TİKKO katillerin peşinde“ , “Beşler yaşıyor kavga sürüyor” sloganları attı. Sık sık zırhlı araçlarla kitleyi ara sokaklara sürüklemeye çalışan polis militanları sürükleyemezken kitleyi iradesi dışında dağıtamadı. Gece yarısından sonra militanlar eylemi iradi olarak bitirdiklerini açıklarken nerede bir zulüm ve katliam varsa halk ordusunun hesap soracağını belirttiler. Militanlar çekilirken, “İbrahim’den Mehmet’e selam olsun partiye” sloganları ile partilerini selamladılar.

7955