Cuma Mart 29, 2024

Vorarlberg Partizan Taraftarları Ali Boğazı şehitleri andı!

kaypakkaya-partizan
20. Mayıs 2017 tarihinde Almanya`nın Ludwigshafen am Rhein kentinde Avrupa merkezi gerçekleşecek olan İbrahim Kaypakkayayı anma gecesine çağrı yapılarak anma sona erdirildi.

24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim’e bağlı Aliboğazı’nda kahramanca direnerek ölümsüzler kervanına katılan 12 TİKKO gerillası Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde anıldı.

Partizan taraftarlarının çağrısı üzerine biraraya gelinen anmada şiirler okundu. Dersim’de şehit düşen 10 HPG gerillası, İstanbul’da devlet tarafından katledilen Sıla Abalay ve Devrimci Komünarlar Partisi ile Birleşik Özgürlük Güçleri başkomutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nun da resimleri ile süslenen anmada Partizan adına bir açıklama okundu.

Hazırlanan kısa videonun ardından anmaya katılanlar söz alarak düşüncelerini dile getirdiler. TİKKO Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği bir eserin de dinlenmesinin ardından, etkinlik, 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü Almanya’nın Ludwigshafen kentinde gerçekleştirilecek olan Avrupa merkezli İbrahim Kaypakkaya anma gecesine çağrı yapılarak anma sona erdirildi.

   

 

1006