Perşembe Mart 28, 2024

YDG divan toplantısını gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik dönemsel divan toplantısını gerçekleştirdi. Geçmiş süreç aktarımları ile başlayan divan toplantısı referandum çalışmaları ve devletin saldırgan politikasına karşı nasıl cevap olmak gerektiği üzerine tartışmalarla devam etti.

 

Referandum çalışmalarını Gençlik Var ile beraber ele almanın YDG’ye ivme kazandırdığı ve gençlik için ortak bir mücadele mevzisi olduğunu tartışan YDG, Gençlik Var’ın eksiklikleri ve nasıl daha iyi bir noktaya getirilebileceği üzerine tartıştı. Referandum sonrası devletin saldırılarının artacağı ve gençliğin Gençlik Var ile doğru bir politika belirleyerek güçlü bir mevzi olabileceği tartışıldı.

24 Nisan 1, 6 ve 18 Mayıs gibi takvimsel süreçlerinin nasıl örgütlenmesi gerektiğini konuştu. Ermeni soykırımının yıldönümü olan 24 Nisan tarihinde soykırımı gündeme almak üzerine tartışmalar yürütüldü. Ayrıca 24 Nisan’da Ermeni devrimcileri anmak da kararlaştırıldı. 1, 6 ve 18 Mayıs gibi Türkiye devrimci hareketinin yoğun bir gündeme sahip olduğu Mayıs ayını ise kitle çalışmalarına ağırlık vererek örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

815