Salı Nisan 16, 2024

YDG; Evvel Temmuz'a Çağırıyor!

KAYPAkkaya-partizan
Festival sırasında Ali İsmail Korkmaz’ ı da özel bir yere koyarak Gezi Şehitlerini anmak için sizi Temmuz Festivaline çağırıyoruz.

 

Ülkemizde her ne kadar farklı inanç ve mezheplerin bir aradalığı bizim için zenginlik olsa da bu farklılıklar devlet tarafından silikleştirilmek istenmiştir. Devletin bu isteği doğallığında da o inançları taşıyanları; baskı altına alma, yok sayma ve hatta katletme olarak kendini göstermiştir.

Elbette ülkemizde azınlık konumunda olan Nusayriler, diğer tüm azınlık ulus, milliyet ve mezheplerin uğramış olduğu asimilasyon politikalarından paylarına düşeni alacaktır. Bu pay kendini zaman zaman dil yasaklamalarında bulacakken zaman zaman da bayramların ve dini inançların suç sayılmasında gösterecektir.Nusayrilere dayatılan baskı, Nusayrilerin dini inançlarını kapalı yaşamalarına neden olurken, kutlanılan bayramlar 90’lı yıllara kadar devlet tarafından yasak ilan edilmiştir.

Evvel Temmuz ( Hasat Zamanı) bayramı da devlet tarafından yasaklanılan ve uzun bir dönem Nusayriler tarafından dışa kapalı bir biçimde “illegal” olarak kutlanılan bayramların arasındadır.

Ancak Arap halkının kültürel mirasına sahip çıkması ve bayramını yaşatma noktasındaki ısrarı sonucunda yürütülen mücadele ile Evvel Temmuz’ da yasal bir zemine oturmuştur. Böylelikle Evvel Temmuz, festival havasında kutlanan bir bayrama dönüşmüştür.

Ali İsmail Korkmaz Hep 19 Yaşında!  

Bu sene 8 Temmuz ve 15 Temmuz arasında kutlanılacak olan Evvel Temmuz festivali, Ali İsmail Korkmaz’ın şehit düştüğü tarihide içerisine alıyor. 15. si örgütlenen festivalin bu özgün durumundan kaynaklı ana gündemlerimizden birini Ali İsmail Korkmaz ve Gezi İsyanı şehitlerimiz oluşturuyor.

Festival sırasında Ali İsmail Korkmaz’ ı da özel bir yere koyarak Gezi Şehitlerini anmak için sizi Temmuz Festivaline çağırıyoruz.

TC beslemesi eli kanlı IŞİD!

TC devleti ve ABD’nin yer yer açık yer yerde üstü kapalı bir biçimde desteklemekten çekinmediği eli kanlı IŞİD, geldiğimiz dönemde yine efendilerinden aldığı talimatlarla katliamlarına devam ediyor.

IŞİD Suriye ve Irak’ ta özellikle Kürtlere ve Arap Alevilerine saldırılar düzenleyerek bölgenin emperyalist devletlerin daha fazla hizmetine sokmak istiyor. Geldiğimiz aşamada ise bir taraftan yayın yasaklarıyla IŞİD’in gerçek yüzü saklanılmak isteniyor bir taraftan da devlet desteğiyle örgütlenen yardım kampanyalarıyla IŞİD, TC tarafından desteklenilmeye devam ediyor.

Tüm bunlardan kaynaklı, TC’ nin ve AKP’nin yürütmüş olduğu savaş politikalarına karşı bir olmak ve sesimizi yükseltmek için Evvel Temmuz’da buluşalım!

14. Evvel Temmuz festivali bu içeriğiyle birlikte devletin yürüttüğü haksız savaşlara karşı verdiğimiz fiili meşru mücadelenin yükseleceği bir zemini oluşturacaktır.

IŞİD ve AKP döktüğü kanda boğulacak!

Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür!

Gezi Şehitleri Ölümsüzdür!

YENİ DEMOKRAT GENÇLİK

1904