Çarşamba Nisan 24, 2024

YDG: Newroz Piroz Be

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik yaptığı bir açklama ile Demirci Kawa'nın yaktığı isyan ateşiyle harlanan Newroz'a çağrı yaptı.

 

"Abluka ve Yasaklar Değil Direniş Kazanacak; Newroz Piroz Be

Faşist T.C devletinin katliam zincirine yeni halkalar eklediği günlerden geçiyoruz. Kurulduğu günden bu yana Kürt halkına karşı katliam politikalarını sürdüren T.C devleti bugün tecrübeli olduğu abluka ve yasaklar yoluyla T.Kürdistanında direnen mahalleleri, ilçeleri yok etmekte kararlı. T. Kürdistanında mahalleler, ilçeler tanklarla, toplarla bombalanıyor. 10 günlük bebekten 80 yaşındaki yaşlı insanlara kadar bölgede yaşayan herkes bugün T.C devletinin azgın kolluk güçlerinin hedef tahtasında. 7 Haziran sürecinin ardından kurulan müzakere masasını dağıtan T.C, Kürt halkının özerklik ilanlarının ardından özerklik ilan edilen bölgelerle birlikte bir bütün olarak Kürt ulusuna azgınca saldırıya geçti.  Mahalleri abluka altına alan devlet, ablukaları dağıtmak için bölgelere giden halkada saldırmış milletvekilleri dâhil herkesi gazlayıp coplamış, kurşunlamıştır.

Hâkim sınıfların bugünkü temsilcisi olan AKP hükümeti, katliamlarıyla geçmişe taş çıkartmıştır. Abluka bölgelerinde insanlar cenazelerini dahi alamamış, cenazeler günlerce dışarda bekletilmek zorunda kalınmıştır. Cizre’de Sur’da insanlar vahşet bodrumlarında yakılarak, kurşunlanarak ezilerek katledildi.

Devlet, abluka bölgelerini tanklarla toplarla bombalarken batıda da Kürdistan halkı ile dayanışma amacı ile yapılan eylemlere saldırmıştır. Kazanılan demokratik haklar devlet tarafından rafa kaldırılmıştır. Gezinin izinden giden Cerattepe’deki direnişle Kürdistandakı direnişi birleştirmek adına yapılan eylemlere devlet tahammülsüzlüğünü gazlarla, coplarla mermilerle hatta Ankara ve Suruç’ta olduğu gibi bombalarla saldırarak göstermiştir.

Tüm bu tabloya karşın ezilenlerin direnişi T. Kürdistanın’da ve batıda sürmeye devam ediyor. Devlet yaptığı tüm saldırılarla direnenlere hala diz çöktürememiştir. Zalimin zulmüne karşı direnişin sembollerinden olan Newroz bu yılda yasaklamalara karşın tüm coşkusu ile birçok farklı yerelde kutlanacaktır.

Ortadoğu da ve coğrafyamızda başta Kürt halkı olmak üzere ezilenler, bu yılda Newroz ateşini direniş ateşi haline getirecektir. Devletin tüm yasaklamalarına karşın yıllardır her sene büyük coşkuyla kutlanan Newroz bu yılda milyonların katılımıyla kutlanacaktır. Bu bahar, faşizme karşı mücadelenin büyüyeceği bir dönem olacaktır. Yeni Demokrat Gençlik olarak baharın habercisi olan Newroz’da alanlarda olacağımızı belirtiyor, tüm halk gençliğini Newroz’da alanlara çıkarak direniş ateşini harlamaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Yeni Demokrat Gençlik" 

894

Son Haberler