Cuma Mart 29, 2024

YDG’nin 25. Merkezi Kongresi ‘’Birlik-Mücadele-Zafer’’ sloganı ile sonlandırıldı!

kaypakkaya-partizan
4-5 Şubat tarihleri arasında Almaya Frankfurt Saalbau’da YDG’nin 25. Merkezi Kongresi gerçekleştirildi.

 

Yeniyi yaratma mücadelesinde YDG’ye katıl, Gençliğin devrimci isyanını örgütleşiarı ile Yeni Demokratik Dençlik’in 25. Kongre’si Cumartesi(4 Şubat) günü saat 12.00’de MYK tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından tüm dünya devrim şehitleri için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Delege çoğunluğu ile başlayan kongrenin sağlıklı yürütülebilmesi için divan seçimine gidildi. İki gün boyunca kongreyi yönetecek divan hazırlanan gündem önerilerini delegelere sunarak değişiklikler yapıldı.

Siyasi taslak yazısının tartışılması bölümünde alanlardan gelen değişiklik önerileri sunuldu. Canlı ve tartışmalı geçen bölümde değişiklik önerilerinin oylanmasının ardından MYK tarafından toparlanma yapıldı.

Young Struggle adına sunulan mesajda “ATİK’i, YDG’yi ve Yeni Kadın’ı hedef alan her operasyon, her baskı ve sindirme politikasını bizler kendimize yapılmış olarak sayıp üstlenerek buna karşı mücadeleyi de hep birlikte yükseltmeliyiz” denildi. Saat 21 civarında ilk gün gündemleri biterken ardından hazırlanan kültürel programa geçildi. Grup Simurg, Umuda Haykırış ve Grup La Liberta’da yer alan müzik emekçilerinden oluşturulan ekip ile türküler, marşlar ve halaylar ile coşkulu bir kültürel bölüm gerçekleşti.

2’inci gün

İkinci gün saat 10.00’da faaliyet raporunun okunması ile başladı. Ülke ve alanlardan gelen ek raporlar sunuldu. Faaliyet raporu gündemi gerçekleştirilen tartışmalardan sonra onaylanarak geçildi. Denetim Kurulu iki senelik MYK faaliyetine dair yazdığı raporu sundu. Mali sorumlunun sunduğu mali rapor ise ardından oybirliği ile onayladı.

Yeni Organların seçiminde 2 yedek üyesi ile beraber 9 kişilik bir Merkezi Yönetim Kurulu ve 3 kişilik Denetim Kurulu oluşturuldu. Ardından ATİK kongresine 18 delege seçilirken gençlerin yoğun talebi gözlemlendi. Son gündemler olarak önergeler, dilek ve temenniler ele alınırken; “BİRLİK – MÜCADELE – ZAFER! YAŞASIN ATİK / YDG / YENİ KADIN!” sloganı ile 25. Merkezi Kongre sonlandırıldı.

771