Perşembe Mart 28, 2024

Yeni Demokrat Gençlik dönemsel divan toplantısını gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik dönemsel divan toplantısını gerçekleştirdi. 9-10 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen divan toplantısında canlı tartışmalar yaşandı. Öz yönetimlere ve YDG’nin bu konudaki tavrına dair yürütülen tartışmaların dışında divan toplantısının ikinci günü geçmiş sürecin değerlendirmesine ve bahar döneminin örgütlenmesine ayrıldı.

 

Genel politik sürecin tartışıldığı birinci günde yapılan toplantıda; "HDP'ye yönelik saldırılar", "İŞID eliyle kitlelerin üzerinde oluşturulan korku politikası", "Suriye'de uygulanan Arap kuşağı politikasının Türkiye ayağı ve TC devletinin Maraş ve Sivas'ta Alevilerin yaşadığı bölgelere uygulanan kamulaştırma politikası" ve "Ulusal istihdam büroları üzerinden yapılan işçi sömürüsü" gündemleri tartışıldı. Yapılan tartışmaların ardından, Demokratik Özerklik, öz yönetimler üzerine bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Bu tartışmalar kapsamında TC demokratik alanla yönelik topyekun saldırıları ile birlikte devrimci demokrat ve yurtsever kesimin, kitleler üzerinde meşruluğunu kaybettirmeye çalışıldığı belirtildi.

Üzerinden geçtiğimiz uzun süreç boyunca, kitleler üzerinde yaratılan korku psikolojisi ile devlet tarafından neyin amaçlandığı ve T.Kürdistan'ın alevi bölgelerindeki uygulanan asimilasyon ve katliam politikaları geniş bir çerçeveyle tartışıldı.

Bu tartışmaların ardından, bizim kendimizi ifade ettiğimiz demokratik alandaki faaliyetimizi daha fazla savunma aynı zaman da T.Kürdistan'ındaki katliam politikalarını teşhir etme ve Kürt halkının direnişini daha fazla sahiplenerek bu direnişin bir parçası-öznesi olma, katliama uğratılan T.Kürdistan'ındaki bölgelerde bulunup, direnişi sahiplenme perspektifi çizildi.

  • Demokratik Özerklik ve Öz Yönetim

Toplantının birinci gününde devam eden süreçte eğitim çalışması için yapılan sunumun ardından belirlenen sorular üzerinden bir tartışma yürütüldü.

Yapılan tartışmalardan ortaya çıkan sonuç Demokratik Özerkliğin, UKKTH ile arasında bir devrim-reform ilişkisi olduğu ve halkların kendi kültürünü, anadilde eğitimi ve yönetime daha fazla katılma hakkıyla birlikte, kendi içersinde ilerici bir yönetim şekli olduğu demokratik muhteva taşıdığı ve Yeni Demokrat Gençlik’in demokratik özerklik talebinin sahiplenicisi olduğu vurgulandı.

Demokratik özerklik ilanlarından sonra, yapılan insan hakları ihlallerini ve katliamları teşhir etmemiz ve bulunduğumuz alanlarda T.Kürdistan'ındaki öz yönetim direnişlerine ses olmamız belirtildi.

2.Gün

Geçmiş Süreç, Önümüzdeki Süreç, Tutsak YDG'lilerle Dayanışma ve Kampanya çalışmalarımızın değerlendirildiği ve bahar sürecini örgütlediğimiz bir toplantı oldu.

Geçmiş süreç ile ilgili olarak, çalışma tarzımızı değiştirmemizin gerekliğini, devletin örgütlülüklerimize yönelik saldırılarına ve kitleler üzerindeki korkuya yönelik daha bilinçli bir şekilde mücadele etmemiz gerektiği tartışıldı. Bu tartışmalar kapsamında çalışma tarzımın gençliğin kültürel yapısına uygun olarak halk gençliğinin dikkatini çekecek ve halk gençliğiyle ortak örülecek bir çalışmayı hakim hale getirmemizin zorunluluğu vurgulandı.

Divan toplantımızın ikinci gününde yürütülen tartışmaların ardından Tutsak yoldaşlarımızın; neden tutuklandığını halk kitlelerine anlatıp, bu tutuklama furyasıyla birlikte şovenizmle mücadele etme temel olarak ele alındı.

Kampanya Çalışması; Önümüzdeki süreçlerdeki takvimsel olarak ele alınacak çalışmalarımızı var olan kampanya çalışmamızla eş güdümlü yürütmemiz ve şovenizmle mücadele noktasında daha da yoğunlaşmamız gerektiği vurgulandı. Bu konu karşısında daha donanımlı olmak için şovenizm üzerine var olan komisyonlarımızda eğitim çalışması yapmak kararlaştırıldı. Kampanyanın finalimizin, Cizre'de olacak yeniden inşa çalışmalarına katılarak verilmesi kararlaştırıldı.

Gerçekleştirdiğimiz divan toplantısında Bahar Süreci de ayrı bir başlık olarak tartışıldı. 1 Mayıs, 6 Mayıs, 13 Mayıs ve 18 Mayıs'ın tartışıldığı gündemde önümüzdeki süreç örgütlendi. 1 Mayıs çalışmaları sırasında; salon etkinlikleri, piknikler ve kahvaltılar örülerek çevre çeperimizle bu etkinliklerle 1 Mayıs'a hazırlanması ve mahallerde yürütülecek ajitasyon propaganda çalışmasıyla da geniş kitlelere açılması gerektiği belirlendi.

6 Mayıs, Üç fidan ile ilgili yapılacak olan anmaların örgütleyicisi olmak ve devletin saldırılarına karşı üç fidanın anma etkinliklerini devletin saldırılarına karşın gerçekleştirilmeyi hedefledik.

18 Mayıs'ta da yine 6 Mayıs gibi kararlılığımızı koruyarak, İbrahim yoldaşın katledilişini Haki Karer ve Dörtler ile birleştirerek alanlarda şehitlerimizin adını tekrar yaşatmamız kararlaştırıldı.

Önümüzdeki süreçteki çıkarılacak olan merkezi materyaller ile kitle çalışmasında yoğunlaşılması hedeflendi.

768