Cuma Mart 29, 2024

Zürih den bir ses Newroz Piroz be!

kaypakkaya-partizan
SKB,SYKP, ATıK, YDG ve Yeni Kadın gibi çeşitli kurumların bayrakları ile alanda yerini alması eyleme rengarenk bir görüntü sağladı.

 

Binlerce yıl önce Demirci Kawa nın yaktığı isyan ateşi bir kez daha Zürih de harlandı!

Bahar la birlikte yükselen mücadeleyi selamlamak için Helvetiplatz meydanında koca bir ateş yakılarak coşkulu bir Newroz kutlandı.

Saat 18.00 de Newroz Ateşinin etrafında Çoğunluğu gençlerden oluşan Türkiye ve Kürdistanlılar yerini aldı. Sloganlar ve halaylar ile coşkunun had safhaya çıktığı Newroz kutlaması başlamış oldu.

Gerçekleşen Newroz kutlamasına yüzlerce kişi ile birlikte türkiyeli devrimci örgütler katılım sağladı.

SKB,SYKP, ATıK, YDG ve Yeni Kadın gibi çeşitli kurumların bayrakları ile alanda yerini alması eyleme rengarenk bir görüntü sağladı.

Türkiyede kürtlerin bir ulus olduğunu ve kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını savunmadan komünist olunamayacağını özellikle Kaypakkaya tarafından vurgulanmıştı. Bugün kürt ülüşünün kitlesel olarak sahiplendiği mücadele 1972 lerde Kaypakkaya tarafından görülmüştü. Kemalizm`den kopuş sağlayamayan Türkiye Devrimci Hareketinde Kaypakkaya çizgisi niteliksel bir devrimci sıçramayı ifade etmekteydi.

1972 lerden günümüze Kaypakkaya`nın ardılları Demirci Kawanın yaktığı isyan ateşini dünden bugüne kızıllaştırma ruhu ile her yıl bulunduğu alanlarda sahipleniyor. Bu bilinçle hareket eden Partizan`lar Newroz kutlamasına marşlara halaylara eşlik ederek, Partizan`ın Newroz bildirisinide alanda dağıtarak güçlü bir katılım sağladı.

851