Cumartesi Nisan 27, 2024

71 devrimci kopuşu ve İ. Kaypakkaya

kaypakkaya-partizan
Dünden bugüne yürütülen mücadelede 71 kopuşunu yaratanlardan önder İbrahim Kaypakkaya’nın ideolojik ve teorik düşüncelerin sunulduğu etkinliğe tüm dost kurumlarımızı davet ediyoruz.

 

Tüm dünyada, emperyalizm ve işbirlikçi/uşak yerli sınıflar neo-liberal talan ve sömürü politikalarına karşı yer yer patlayan ama esasta biriken halk isyanları dönemindeyiz. Yoksul, güvencesiz ve mevcut sistemden umduğunu bulamayan kitleler sadece yaşam kaygısı ile değil aynı zamanda onur içinde harekete geçmekte, isyana yönelmekteler. Ezilenlerin onur için mücadelesi her zaman özgürlük mücadelesine dönüşmüştür; bugün de aynı şeyler olmaktadır… Özgürlük için mücadele, parti ve devrim şehitlerimizin mücadelesidir. Onların yaşayan özü tam da bu kaçınılmaz özgürlük arayışında filizlenmektedir.


İsyan ve özellikle devrim zamanlarında ölüm, onurun sembolü olur. Ölümsüz kahramanların her birinde tanık olduğumuz, onlardan öğrendiğimiz budur. (Yakın zamanda, Gezi İsyanı sürecinde şehit düşenler-kim olursa olsunlar ve nasıl düşerlerse düşsünler-insanlık onurunun sembolü oldular. Kimse bunu yok edemez, silikleştiremez…) sınıf mücadelesinin bu uzun yürüyüşünde ülkemizdeki 71 kopuşu önemli bir yerde durmaktadır. Dünden bugüne yürütülen mücadelede 71 kopuşunu yaratanlardan önder İbrahim Kaypakkaya’nın ideolojik ve teorik düşüncelerin sunulduğu etkinliğe tüm dost kurumlarımızı davet ediyoruz.


Program:


71 devrimci kopuşu ve İ. Kaypakkaya
Konuşmacı: Volkan Yaraşır(Yazar)


Tarih: 11 Ocak 2015(Pazar günü)
Saat: 13.00
Yer: Makine Mühendisleri Odası (Taksim)


Partizan

1849