Cumartesi Nisan 27, 2024

TKP-ML Avrupa Komitesi: “Abdullah Öcalan’a Özgürlük”

kaypakkaya haber
17 Şubat 2024 Tarihinde Köln’de Düzenlenecek Olan Yürüyüş Ve Mitingde Buluşalım!

 

Abdullah Öcalan 1999 yılında uluslararası bir komployla esir alınıp faşist Türk devletine teslim edildi. 25 yıldır İmralı Adası’nda tek kişilik bir hücrede esaret altında tutulan Abdullah Öcalan’dan 35 aydır haber alınamıyor. Ailesi ve avukatlarının kendisi ile görüşmek için yaptıkları tüm başvurular, sudan gerekçelerle reddedilmektedir.

Türk devletinin Abdullah Öcalan üzerinde 25 yıldır sürdürdüğü tecrit, Kürt ulusuna yaklaşımından bağımsızdır değildir. Yüz yıldır Kürtleri yok sayan, köylerini yakıp yıkan, milyonlarca insanı sürgün eden, katleden Türk devletinin bu politikası, son 22 yıldır da AKP eliyle yürütülmektedir.

Ülke içinde ve sınır dışı operasyonlarla, hava ve kara harekatlarıyla yapılan saldırılarda yüzlerce Kürt gerillası ve binlerce Kürt emekçisi katledildi.

Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi’nin komplonun 25. yılında “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasal Çözüm” şiarıyla başlattığı kampanyanın önemli bir etabı olarak 17 Şubat 2024 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek olan yürüyüş ve mitinge tüm devrimci, ilericileri çağırıyoruz.

TKP-ML Avrupa Komitesi

12 Şubat 2024

276