Cumartesi Nisan 27, 2024

Anarşist tutsak Süvarioğulları açlık grevinde

kaypakkaya-partizan
1994 yılından bu yana hapishanede olan ve müebbet tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın gönderdiği mektubu olduğu gibi paylaşıyoruz:

Meydan gazetesinin yazarlarından olan anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları, süresiz/dönüşümsüz açlık grevinde.

İzmir Kırıklar F Tipi Hapishanesi’nde tutsak bulunan Umut Fırat Süvarioğulları, uğradığı hak gasplarına cevap olarak 23 Aralık’ta başlattığı açlık grevinin 11. gününde iken, Meydan Gazetesi’ne gönderdiği bir mektup ile eylemini ve yaşadıklarını anlattı.

 

1994 yılından bu yana hapishanede olan ve müebbet tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın gönderdiği mektubu olduğu gibi paylaşıyoruz:

”Yaklaşık dört aydır idare gözlem kurulu üzerinden, idareden kaynaklı kimi sorunların ve dayatmaların çözümü için ısrarlı diyalog çabalarıma rağmen keyfi dayatmacı ve saldırgan tutum ve davranışlarla karşılık verilmeye başlandı. İdarenin tarafıma en son tebliğ ettiği kararda, siyasi kimliğime red ve inkâr eden, yalan ve sahtekârlıklarla inandığım değerlere saldıran, hakaret edip dalga geçme cüretini göstermiştir. İktidarın kadrolaşmasının aldığı boyut iyice pervasızlaşmak oluyor. Yazdığım dört sayfalık dilekçe, yasa ve yöneltmeliklere, infaz hâkimliği kararlarına aykırı bir şekilde, müdür tarafından kurul nezdinde okutulmadan, keyfi olarak, “geçen hafta karar verdik” denilerek işleme dahi alınmamış, belki de yırtılıp atılmıştır. Böylelikle; 21 yıllık esaretimle bedelini ödediğim Devrimci Anarşist kimliğime dönük, red ve inkâr tutumlarına; çarpıtma ve yalanlarla siyasi kimliğime muğlâklaştırmaya, kendini bağımsız tarafsız olarak tanımlayanlarla aynılaştırmaya ve bu yaklaşımı normalleştirmeye dönük tahrik edici söz, ima ve davranışları, dayatmalarını ve saldırgan tutumlarını kabul etmeyeceğimi, inandığım ve savunduğum değerlere karşı hakaretler edilmesine, yalan ve sahtekârlıklarla çirkin saldırılarına sessiz kalmayacağım.

 

Yaşadığım sağlık sorunlarından (Kronik Yüksek Tansiyon, Kalp Ritim Bozukluğu, 11.11.2014 tarihinde anjiyo oldum). Kaynaklı kalınan ortamın fiziki şartlarından (merdivenden inip çıkma çağrı butonunun aşağıda olması vb.) ortaya çıkan zorlanmaların giderilmesi için zemin katta kalabileceğim uygun bir odaya geçme isteğim “heyet raporun yok gibi” baştan savma, geçiştirmeci keyfiyetçi biçimde yine yalan yalnış çarpıtma bahanelerle kabul edilmemesiyle sağlığımın daha fazla riske atılmasından tahammül etmeyeceğim için:

 

1- Siyasi kimliğime (Devrimci Anarşist) inandığım değerlere ve sağlığıma dönük sistematik saldırılar son bulana,

 

2- Siyasi kimliğimi tartışma konusu yapmaya çalışarak kendini bağımsız, tarafsız olarak lanse edenlerle aynı odaya koyma faaliyete çıkartma dayatmaları terk edilene,

 

3 – Talebim ve rızam olmadan yanıma başkasının verilmeyeceği, sağlığım açısından zemin katta kalmaya uygun bir odaya geçinceye, son derece makul, gerekli ve zaruri bu ve diğer taleplerim karşılanıncaya, ayrımcı, dışlayıcı, tahakkümcü ve keyfiyetçi yaklaşımlar son bulup gereği yapılıncaya kadar; son derece insani ve vicdani duruşumla, riskli hastalıklarım olmasına rağmen tüm diyalog ve çözüm imkânları ortadan kaldırıldığında mecburen, 23.12.2014 tarihinden itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyorum. Yaşanacak tüm olumsuzluklarda kurum yöneticileri ve idare sorumludur.

Devrimci, duyarlı kamuoyunun ilgi, destek ve dayanışmasını bekliyorum”

1250