Cumartesi Nisan 27, 2024

ATİK 34.Gençlik ve tatil kampı gerçekleştirildi

kaypakkaya haber
Önemli bir emek ve çabanın gerektiği kamp faaliyeti bu yılda başarılı bir şekilde sonlandırılmıştır.

 

ATİK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gençlik ve Tatil Kampı’nın 34.sü Katalonya bölgesinde başarıyla gerçekleştirildi. Yıl boyunca gerek iş, gerek sosyal hayat ve gereksede siyasal faaliyetlerden dolayı yaşanan yorgunlukların kolektif bir iş bölümü ve hayatının olduğu kamplarda atılması amacı taşıyan ATİK Gençlik ve Tatil Kampları, bir çok yeni insanları tanımanın ve ilişkilerin kurulmasının merkezi olmuştur. Kolektif bir şekilde üç hafta boyunca birlikte üretmenin, gençlik ve kadın kurumları için yeni ilişkiler yakalamanında aracı olmasıyla dikkat çekmektedir.

ATİK tarafından bir yıl öncesinden hazırlıklarına başlanan kampa ilişkin görevlendirme ve kamp komitesinin kurulması bu yıl aylar öncesinden belirlenerek, kampın başarılı bir şekilde geçmesi sağlanmıştır. Kamp Komitesinin önceden belirlenmesi, kampa ilişkin yapılacaklar işlerin kamp öncesinde bitirilmesini sağlamış, kamp anında yaşanacak bazı sorunların önceden çözülmesine katkı vermiştir.

Bu yıl 34.sü düzenlenen kampın en dikkat çeken yanı, genç katılımcıların yoğunluyla birlikte ilk defa kampa katılan insan sayısının fazlalılığıydı. Yaklaşık 280 kişinin katıldığı kamp boyunca varolan komitelere dahil olan yeni katılımcılar, kampın başarılı bir şekilde sürmesi ve sonuçlanmasına da katkı vermiş oldular. Mutfak, Sağlık, Alışveriş, Gezi, Çadır, Kültür, Çocuk ve Basın Komiteleri olarak oluşturulmuş olan komiteler, işlevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiler.

Kamp boyunca önemli faaliyetlerin başında politik etkinlikler gelmiştir. "Yeni Göçmenlik Yasaları", "Mültecilerin Sorunları", "Avrupa’da Kitle Hareketleri", "Endüstri 4.0", "Seçimler Sonrası Türkiye’nin Yönelimi" ve kampa bu yıl davet edilen Şair Kerimo tarafından sunulan "Kürt Dilinin Üzerindeki Baskılar" gibi konularda interaktif seminer-sohbetler düzenlenen kampta, YDG ve Yeni Kadın’da düzenli olarak eğitim çalışmaları ve atölyeleri düzenlediler. Ayrıca aynı bölgede kamp yapan dost kurum ADHK ile birlikte Göçmen ve Mülteciler Üzerine ortak bir panel düzenlenmiştir. Bununla birlikte karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilmiş ve çeşitli spor aktiviteleride düzenlenmiştir.

Kampta bulunan müzisyen arkadaşların katkıları ile iki defa kamp eğlencesi düzenlenmiştir. Bu etkinliklerde Çocuk Halkoyunları Ekibi, Gençlik Müzik Grubu, Gençlik Halkoyunları Ekibi, Yeni Kadın Müzik Korusu, Koma Isırgan gibi kamp içerisinde oluşturulan gruplar performanslar sergilemişlerdir.

YDG tarafından 2015 yılında Yunanistan’da gerçekleşen ATİK Gençlik ve Tatil Kampında kaybettiğimiz Ceren Ayfer Karatepe ve babası İbrahim (Mazlum) Karatepe için bir anma düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Ceren’in yoldaşı YDG’liler konuşmalar yaptılar. Şiirlerin okunmasının ardından tüm YDG’liler Ceren’in sevdiği “Kendine iyi bak” ezgisini seslendirdiler. Aynı etkinlikte, geçmiş yıllarda Gençlik ve Tatil Kamplarına önemli katkılar veren Selman Usta (Selman Karatay) ve Harun Usta (Hüseyin Özel)’de anıldı.

Kamp gazetesi ISIRGAN, kamp boyunca düzenli bir şekilde çıkartılmış ve katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Gezi komitesi tarafından düzenlenen iki gezi ile kamp dışında zaman geçirilmiştir. Sağlık Komitesi kamp boyunca oluşan sağlık problemlerine müdahale etmiştir.

Kamp katılımcıları ile gerçekleştirilen toplantıda kampın başarılı olması ön plana çıkarken, önümüzdeki yıllara ilişkin görüş ve önerilerde dile getirilmiştir.

Önemli bir emek ve çabanın gerektiği kamp faaliyeti bu yılda başarılı bir şekilde sonlandırılmıştır.

321