Pazartesi Nisan 29, 2024

Avusturya YDG 13. Kurultayını Başarılı Bir Şekilde Tamamladı!

kaypakkaya-partizan
Türkiye’de, Türkiye-Kürdistanında ve Dünya Devrim Tarihinde ölümsüzleşen tüm Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu’ile devam etti. Siyasal tartışma bölümünde delegelerin çoğu söz hakkı alıp, merkezi kongre taslağını değerlendirdi.

 

Yeni Demokratik Genclik 24. kongre sürecine girerken, Avusturya Viyana’da 13. Ülke  kurultayını gerçekleştirip, bir yıllık faaliyet ve siyasal çalısmasını değerlendirdi. Ülke kurultayı  divan seçimiyle başlayıp, Türkiye’de, Türkiye-Kürdistan'ında ve Dünya Devrim Tarihinde ölümsüzleşen tüm Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu’ile devam etti. Siyasal tartışma bölümünde delegelerin çoğu söz hakkı alıp, merkezi kongre taslağını değerlendirdi.

Geçtiğimiz sürecin yoğunluğu, Kobané direnişi ve Avrupa’da son süreçte gelişen ırkcı saldırılara ve politikalar tartışıldı. Kurultay’dan bir gün önce Viyana’da ‘’OFFENSİVE GEGEN RECHTS’’ platformun’un örgütlediği yürüyüş’te aktif rol alan YDG’liler, geçen seneye nazaran tutuklama vs gibi durumlarla karşılaşmadılar.

Faaliyet raporu bölümü’nde bölgeler kendını objektif bir şekilde değerlendirip özeleştiri verdi. Kurultayın dinamikliği tartışmalara da yansıdı. Merkezi Kongreye toplam 11 delegeyle katılacak. Avusturya ülke kurultayı 5 kişilik yeni ülke gençlik komitesini seçerek birlik mücadele zafer şiarıyla önümüzdeki dönem Avusturya YDG mücadelesinde daha güçlü bir çalışma hattı geliştirme azmi ve kararlılığıyla başarılı bir şekilde tamamladı.


1215