Cumartesi Nisan 27, 2024

Bir AfD-Nazi gizli müttefikinin BAYER kariyeri

kaypakkaya haber
MLPD Yayın Organı Kızıl Bayrak (Rote Fahne)'den çevrilmiştir. https://www.rf-news.de/2024/kw04/bayer-nazis-afd

 

Tarih, Hitler faşistlerinin önde gelen tekeller tarafından nasıl sistematik olarak finanse edildiğini ve teşvik edildiğini gösteriyor. Özellikle AfD ile olan bu tür bağlantılar bugün hala belirsizliğini koruyor. Rote Fahne editör ekibi, BAYER Tehlikelerine Karşı Koordinasyon'un (CBG) bazı şeyleri gün ışığına çıkaran bir basın açıklamasını belgeliyor:

Kasım 2023'te parti üyelerinin Naziler, faşistler ve aşırı sağcılarla yaptığı gizli toplantıya katılan AfD'li siyasetçi Roland Hartwig, BAYER Grubu'nda şirketin tepesine kadar 32 yıllık bir kariyere sahipti. 1984'te hukuk departmanında işe başlayarak, 1997'den itibaren patent departmanına başkanlık etti ve 1999'dan itibaren baş avukat olarak büyük hissedarların, denetim kurullarının ve yönetim kurullarının tam güvenini kazandı. Ayrıca Kimya Endüstrisi Derneği hukuk komitesi başkanlığı gibi her türlü alan ve organizasyonda BAYER için önemli görevler üstlendi.

Hartwig, diğer şeylerin yanı sıra, LIPOBAY, DUOGYNON ve diğer sayısız skandallar bağlamında BAYER ürünlerinin milyonlarca kurbanına uygulanan insanlık dışı hukuki muameleden de sorumluydu. 2019'da "Wirtschaftswoche" "... sektördeki meslektaşlarına göre Hartwig şikayetleri profesyonelce ve iyi bir şekilde çözdü" dedi ve Federal Meclis'te kendisi gibi daha fazla insanın olmasını istedi. Gazete, o zamanlar bir Nazi siyasetçisi olarak bilinen BAYER'in üst düzey yöneticisini "Parlamentodaki birkaç eski üst düzey yöneticiden biri" olarak övüyordu.

Ancak BAYER'in baş avukatının stratejileri ABD mahkemelerinde her zaman işe yaramadı. Glifosat döneminden önce bile ilaç devi, kartel anlaşmaları ve ilacın yan etkileri nedeniyle milyarlarca dolar ceza ödemek zorunda kalıyordu. YASMIN ürün yelpazesindeki doğum kontrol haplarının istenmeyen ilaç etkileri tek başına BAYER'e 2,1 milyar dolara mal oldu. Hartwig daha sonra AfD etkinliklerinde bu deneyimleri “ABD adalet sisteminin hedefindeki Alman şirketleri” başlığı altında aktardı.

En geç 2013 yılından bu yana, BAYER'in önde gelen avukatının AfD üyeliği ve sağcı radikal emelleri kamuoyu tarafından biliniyor. Federal Meclis'te AfD görevini üstlendikten sonra Roland Hartwig, iyi emeklilik avantajlarıyla BAYER'den emekli oldu ve o andan itibaren kendisini tamamen sağcı radikal kariyerine adadı. Diğer şeylerin yanı sıra, parlamento grup lideri Alice Weidel'in kişisel danışmanı oldu ve Correctiv araştırma ağına göre AfD'nin "gayri resmi genel sekreteri" gibi bir şey oldu.

BAYER'in uzun süredir görev yapan üst düzey yöneticisinin iş dünyası ve aşırı sağcı ağlarla her zaman ve bugün de sahip olduğu bağlantılar ve kişisel bağlar hakkında sadece spekülasyon yapabiliriz. Ancak Roland Hartwig, örneğin radikal sağcı politikacı Andreas Kalbitz'i savunurken aynı zamanda "büyük bir uluslararası şirkete tüm sığ sularda yasal olarak rehberlik etmeyi" en büyük başarısı olarak görüyor. 2019 yılında Götz Kubitscheck ve Karlheinz Weißmann tarafından kurulan ve Anayasayı Koruma Dairesi tarafından "kesinlikle aşırı sağcı" olarak sınıflandırılan "Devlet Politikaları Enstitüsü" tarafından düzenlenen "Devlet Politikaları Kongresi "nde yaptığı konuşma da dikkat çekiciydi.

Para ve kişisel destekle Hitler faşizminin önünü açan ve yöneticileri 1949'da Nazi suçlusu olarak mahkum edilen bir şirketin aşırı sağcılara, Nazilere ve faşistlere güvenli bir yuva, iyi bir mali gelir ve şirketin tepesine kadar güvenli kariyer sağlamaya devam etmesi skandaldan da öte bir durumdur. Örneğin 2001 yılında BAYER Tehlikelerine Karşı Koordinasyon (CBG), radikal sağcı BAYER bilim adamı Dr. Hans-Ulrich Höfs'ü "Forum Nazifreies Krefeld / Krefeld tartışma grubu 'Naziler dışarı'"daki diğer gruplarla birlikte ifşa etti. CBG'nin Höfs'ün görevden alınması yönündeki kamuoyu talebine BAYER sadece bir uyarı ile karşılık verdi.

“"Faşizm, şirketlerin siyasi bir kavramıdır. Bu sadece BAYER'de değil, defalarca görülmüştür. BAYER CEO'su ve Hitler destekçisi Carl Duisberg'den 1920'lerde ve 1930'larda BAYER'in baş avukatı Roland Hartwig'e kadar" diye özetliyor, BAYER Tehlikelerine Karşı Koordinasyon'un (CBG) kurucusu ve Onursal Başkanı Axel Köhler-Schnura.

240