Pazar Mayıs 19, 2024

BMG İstanbul'da Mayıs ayı şehitlerini andı

kaypakkaya haber
BMG bileşenleri, İstanbul Bağcılar'da Mayıs şehitlerini andı, onların ideallerine bağlı kalacaklarını söyledi.

 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) İstanbul Bağcılar'da Mayıs şehitlerini andı. BMG adına açılış konuşmasını yapan Sinem Özkan, "Ölümsüzleşenlerimizin her biri, milyonlarca emekçinin özgürlüğü için ömürlerini adadı. Kısacık hayatlarına büyük idealler ve mücadeleler sığdırdı' dedi.

İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve yok sayılan halkların özgürlüğü için mücadele eden Mayıs ayı şehitlerinin attıkları her adımı bu bilinçle attıklarını kaydeden Özkan, "Faşizmin karanlığını parçalamak ve ezilen milyonlara bu karanlığı dağıtacak bir yol açmak için bu bilinci bir bayrak gibi ellerinde taşıdılar. Bugün onların mücadele deneyimleri yolumuzu aydınlatıyor" diye belirtti.

Mayıs ayının ölümsüzleşenlerin direnişiyle anlam kazandığını söyleyen Özkan şunlar kaydetti: "Deniz'in, Yusuf'un, İbrahim Kaypakkaya'nın, Dörtlerin, Armenak'ın, Hasan Ocak'ın, Ulaş Bayraktaroğlu'nun, Leyla Kasım'ın, Nurhak şehitlerinin direnişiyle baharı müjdeleyen bir anlam kazanıyor. Onların mücadelesine anlam kazandıran devrimci yaşam ve kişilikleri bugün yürüyeceğimiz yolu işaret ediyor. Bugün bizi bir araya getiren güç, onların kararlılıklarından, bilinç ve cesaretlerinden besleniyor. Birleşik mücadele çizgisini güçlendirmek, pratikleştirmek adına attığımız adımlar, gücünü mücadelemizin rehberlerinden alıyor. Bugün burada onları anarken bir kez daha söylüyoruz; uğruna ömürlerini adadıkları düşlerini gerçek kılıncaya dek mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve zaferi müjdeleyeceğiz."

'BAYRAKLARINI ELDEN ELE GEZDİRECEĞİZ'
Açılış konuşmasının ardında sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma etkinliğinde BMG adına konuşan Murat Pircan Yaratan, BMG için "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sözünün bir slogandan ibaret olmadığını belirtti, "Bu slogan çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Ölümsüzlerimizi ölümsüz kılmanın yolu, onların fikirlerinin, politikalarının ve pratiklerinin devamının sağlanmasından geçtiğini biliyoruz. Onların sloganlarını, bayraklarını elden ele gezdireceğiz" dedi.

68 hareketinin Türkiye, Kürdistan sosyalist hareketinin mihenk taşı ve ilk adımı olduğunu söyleyen Yaratan, bu hareketin sadece Türkiye ve Ortadoğu'da değil, Avrupa ve dünyada da işgalciliğe ve kapitalist emperyalist sömürü sistemine itiraz olduğunu belirtti. Yaratan şöyle konuştu: "Vietnam'ı, Küba'yı, Çin devrimini, Filistin direnişini büyüten, kampüslerden fabrikalara, sokaklara, meydanlara taşıyan harekettir. Bugün bu hareket Türkiye'de devrimin, sosyalizmin, adaletin, eşitliğin mümkün olabileceği tartışmalarına binaen 71 kopuşunu yaratmıştır. 71 atılımı, 71 kopuşu sadece silaha indirgemeden, bu sistemin yaşamımızdaki tüm tezahürlere itiraz, başkaldırı ve onları rettir. Sistemden tam kopuşun adıdır 71 kopuşu. Önderlerimiz her şeyi göze alarak Türkiye ve Kürdistan devriminin mümkün olduğunu ve bu mümkünlük içerisinde, direnişin zaferle taçlandırılmasının mecbur olduğu bilinciyle mücadeleyi en önde yürüterek, devrim koşunu büyütmüşlerdir."

'FAŞİZM YIKILACAK, ZAFER BİZİM OLACAK'
BMG'nin bir dayanışma ağı olmadığını söyleyen Yaratan, "Türkiye devrime mecburdur. Faşizm yıkılmalıdır. Birleşik mücadele güçleri burada bulunan herkese, yitirdiklerimize, faşizmin saldırganlığına karşı her cephede kavga edenlere bir kez daha bunun sözünü bu kürsüden yineliyor. Zafer bizim olacak" şeklinde konuştu.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR
Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) adına konuşan Ulaş Budak, "Önderlerimizi anmak, anlamak, toprağın altındakilerin toprağın üstündekilere bıraktığı umutları düşleri zafere taşımaktır. Şu an yaptığımız da budur. Mayıs şehitlerinin izinde faşizme karşı birlikte mücadele ediyoruz. Yılmak, yıkılmak yok, direnmek, mücadele etmek var. Bugün bizlere düşen şey önderlerimizin izinde, önderlerimiz gibi mücadele etmek. Çünkü bu çelik aldığı suyu unutmadı, direniş devam ediyor" diye konuştu.

'MÜCADELEYİ SONA ULAŞTIRACAĞIZ'
HDP Parti Meclisi üyesi Seyithan Kırmızı ise "İnandığımız değerler üzerinden ve onların bize bırakmış olduğu miras üzerinden hiçbir zaman en ufak bir tereddüde düşmeden, onların canlarını ortaya koymuş olduğu bu mücadeleyi inanarak sona ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Etkinlik salonuna "Kavgamızın önderlerini anıyoruz", "Tecride son tutsaklara özgürlük" pankartları ile Mayıs ayında ölümsüzleşenlerin fotoğrafları asıldı.

315

Son Haberler