Cumartesi Mayıs 11, 2024

(çağrı) Tutsaklara saldırılara karşı Gebze hapishanesi önüne!

kaypakkaya-partizan
Hapishanelerde baskılara karşı basın açıklaması!

 

Geçtiğimiz günlerde, Gebze M Tipi Kadın Hapishane’de bulunan Tutsak Partizanlar, adliyeye gidiş sırasında üst araması yapılmak istenmesine karşı çıktıkları için tacize maruz kalarak darp edildiler.

Gebze M Tipi Kadın Hapishanesi tutsakların her hareketine disiplin cezası yağdırmakla ünlü hapishanelerden sadece bir tanesi! Birçok tutsağın yıllara varan görüş, iletişim ve hücre cezası mevcut. Tutsak Partizanlar; Fadime Özkan, Eylem Baş, Kader Fındık ve Serda Göçer de bu yıllara varan “cezalardan” nasibini alanlardan…

Tutsak Partizanlar, bu “cezalarla” ilgili geçtiğimiz günlerde Kocaeli Adliyesi’ne duruşmaya giderken üst araması yapılması istenmesine karşı çıktılar. Bunun üzerine devletin kolluk güçleri tarafından hem darp edilen hem de taciz edilen tutsaklardan Eylem Baş ve Fadime Özkan yaralandı.

Hapishanelerdeki keyfi uygulamalardan biri olan çıplak arama dayatmasının devletin tutsaklara dönük politikalarında bir gelenek olduğunu biliyoruz. Devletin Gezi İsyanı döneminde gözaltı ve hapishanelerde tanık olduğumuz cinsel şiddet uygulamalarına sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz.

Kadın tutsakların sesine ses katabilmek ve içeride verilen mücadelenin bir ayağını da dışarıda örebilmek için yarın (3 Mart) Gebze Kapalı Kadın Hapishanesi önüne gidiyoruz ve tüm duyarlı insanları gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına çağırıyoruz.

Partizan ve Şehit Tutsak Aileleri (PŞTA)

Yeni Demokrat Kadın (YDK)

Araç kalkış yeri: Okmeydanı Munzur Çevre Derneği önü

Saat: 11.30

Devrimci tutsaklar onurumuzdur!

Çıplak arama işkencedir hapishanelerde çıplak arama dayatmasına son!

 

1246