Cumartesi Nisan 27, 2024

Devrim Kartalı Rosa'nın İzindeyiz!

kaypakkaya-partizan
"Berlin’de düzen hüküm sürüyor! Sizi budala zaptiyeler! Kum üzerine kurulu sizin ‘düzeniniz’. Devrim daha yarın olmadan, ‘zincir şakırtıları içinde yine doğrulacaktır!’ ve sizleri dehşet içinde bırakıp, gür sesi ile şunu haykıracaktır: ‘Vardım, Varım, Varolacağım!"

 

Alman proletaryasının yiğit önderleri Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht 15 Ocak 1919’da karşı-devrimin kanlı saldırısıyla, Alman devleti tarafından katledildiler.

Ölümsüzleşmelerinin ardından 96 yıl geçmesine rağmen, Rosa ve Karl sosyalist dünyanın unutulmuyan kahramanları olarak anılmaya devam ediyorlar.

Rosa Luxemburg; O bir "Devrim Kartalı"!.. Bir kadın olarak kendisine biçilen toplumun gelenekçi bütün rollerini reddeden, benliğini paroletaryanın kurtuluşu mücadelesine adamış, yeteneklerini sınıfın hizmetine sunmuş, baş eğmezliğiyle "Devrimin Kartalı" olmuş ender kadın önderlerden biridir.

"Vardım, Varım, Varolacağım!"

"Berlin’de düzen hüküm sürüyor! Sizi budala zaptiyeler! Kum üzerine kurulu sizin ‘düzeniniz’. Devrim daha yarın olmadan, ‘zincir şakırtıları içinde yine doğrulacaktır!’ ve sizleri dehşet içinde bırakıp, gür sesi ile şunu haykıracaktır: ‘Vardım, Varım, Varolacağım!"

Rosa'nın bu sözlerinde dile getirdiği devrime olan inanç ve kararlılık, biz kadınlara bıraktığı en büyük mirastır!..

O, Bugün; Rojava`da bedenini halkının onurlu geleceği için feda eden Arin Mirkan'ın eylemindedir! Sarya'nın "gerekirse devrim için şehit de düşeriz." kararlılığındadır!. Tuğçe'nin canı pahasına erkek egemen barbarlığa cesaretle siper olmasındadır!..

Sakine'lerin çelikleşen iradesinde, ve daha adlarını sayamadığımız nice kahraman kadının isyanındadır!..

"Ya Barbarlık Ya Sosyalizm!"

Aradan geçen onlarca yıla rağmen; dünya halkları hala açlık, yoksulluk, işkence, katliam, soykırım ve kölelikle terbiye ediliyor. Dünyanın her yerinde ve Avrupa'da; ırkçı-faşist parti ve örgütler palazlandırılıyor. Ortaçağa ait dinci gericilik kışkırtılıyor, besleniyor.

Ağır bedellerle kazanılmış tüm haklar parça parça ellerimizden alınıyor. Kadın köleliği yeniden inşa ediliyor. Ucuz iş gücü, ev, iş ve çocuk üçgeninde boğulan, cinsel zevk ve meta aracı olarak pazarlanan, kendi bedeni hakkında karar verme hakkı ellerinden alınmaya çalışılan kimlikler haline getiriliyor... Kısaca; barbarlık devam ediyor!

Öyleyse; Rosa'nın "Ya Barbarlık, Ya Sosyalizm", şiarı bugünde güncel!..

Rosa'yı anmak; Onun mücadele kararlılığına ve gelecek ideallerine sahip çıkmaktır!

Rosa'yı anmak; Emperyalist işgallere başkaldırmaktır! Kapitalist sömürüye karşı barikat, ırkçılığa ve faşizme karşı irade olmaktır.

Rosa'yı anmak; Erkek egemen kapitalist sisteme karşı sınıf devrimi ile kadın devrimini birleştirebilmektir!. O'nun "Sosyalizm şiarına hayat vermektir!..

Rosa'nın İzindeyiz!

Yaşasın Devrim Yaşasın Sosyalizm!

Ocak 2015

AvEG-Kon

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ  

 

1640

Son Haberler