Cumartesi Nisan 27, 2024

DKP/BÖG MK: “Partizan Amed (Hakan Yılmaz) Ölümsüzdür!”

kaypakkaya haber
DKP/BÖG yaptığı açıklamada; savaşçısı Hakan Yılmaz (Partizan Amed), IŞİD çetelerine karşı Haseke savunmasında, 25 Ocak Salı günü bir evde çetelere dönük devrimci operasyon sırasında ölümsüzleştiğini duyurdu.

 

IŞİD çeteleri 20 Ocak tarihinde Haseke Guveyran Cezaevine dönük kapsamlı bir saldırı başlattılar. Yüzlerce çete üyesi Haseke Cezaevine saldırırken aynı zamanda içeriden kaçırdıkları çetelerle Haseke şehrini ele geçirmeyi hedeflediler.

Çeteler bu saldırıyı doğrudan faşist Erdoğan rejiminin destek ve planlamasıyla gerçekleştirmiştir. Çeteler Haseke saldırısıyla Rojava devriminin önemli merkezlerinden biri olan Haseke şehrinde IŞİD’i yeniden diriltmeyi hedeflemişlerdir. Bu saldırı QSD güçlerinin kararlı direnişi ile boşa düşürülmüştür. Yüzlerce çete etkisiz hale getirilmiş ve binlercesi teslim alınmıştır. Çeteler çatışmaların devam ettiği süre zarfında, evlerine girdikleri sivillere dönük barbarca katliam politikalarına devam ettiler.

Yapılmak istenen Rojava Devrimi’ni boğmak onu zayıflatarak Türk devletinin işgal saldırıları karşısında savunmasız bırakmaktır. Türk devletinin işgalciliğine ve sömürge politikalarına karşı 2014’ten bu yana hem barbar IŞİD çetelerine hem de Türk işgalciliğine karşı Rojava halklarının yanında konumlanan enternasyonalist devrimciler olarak Haseke savunmasında da yer aldık.

Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Partizan Amed (Hakan Yılmaz) yoldaş IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelede Haseke savunmasında enternasyonalist devrimciliğin sürdürücüsü olarak yer aldı. 21 Ocak tarihinden itibaren İŞID çetelerine karşı gerçekleşen operasyonlara güç veren Partizan yoldaş 25 Ocak Salı günü Guveyran Mahallesinde bir evde çetelere dönük devrimci operasyon sırasında ölümsüzleşti. Yaşanan çatışma sırasında Partizan yoldaşın ölümsüzleşmesinde rol oynayan IŞİD çeteleri özgürlük güçleri tarafından tamamen etkisiz hale getirilmiştir.

Genç yaşından itibaren yurtsever bir ailede büyüyen Partizan yoldaş 1991 Bingöl doğumludur. Çocukluğu Amed şehrinde geçen, politik görüşlerinden dolayı bir süre tutsak kalan Partizan yoldaş hapishaneden çıktıktan sonra Kobane Direnişi’ni desteklemek için seferberlik gücü olarak Rojava Devrimi’ne katılıp, ölümsüzleştiği ana kadar Rojava Devrimi’ni birçok cephede savunmuştur.

Partizan yoldaş Rojava’da kaldığı sürede Mehmet yoldaştan (Ulaş Bayraktaroğlu) ve partimizin devrimci savaş çizgisinden etikelenerek, DKP’nin İkinci Kongre’si ardından 2018 yılında Birleşik Özgürlük Güçleri’ne katılmıştır.

Partimizle kurduğu ilişkide her zaman emektar, militan ve savaşçı bir duruşa sahip olan Partizan yoldaş, Serakaniye işgali döneminde Türk devletinin işgal saldırıları karşısında durarak Serakaniye direnişine katılmıştır. Direniş boyunca şehrin savunmasında yer almış ve şehri son terk eden grubun içerisinde o ana kadar savaşmıştır.

20 Ocak tarihinde gerçekleşen IŞİD saldırısı karşısında, Rojava Devrimi’ni savunmak üzere Özgürlük Güçleri savaşçısı olarak Guveyran mahallesindeki cepheye katılmıştır.

Bizler Partizan yoldaşımızın ailesine, dostlarına ve bütün sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Partizan yoldaşımız hep istediği gibi elde silah savaşarak ölümsüzleşmiştir. Bu yönüyle, onun bu ölümsüzleşmesi enternasyonalist devrimcilik adına partimizinin tarihine yazılmış onurlu bir eylemdir. Aynı zamanda bu vesileyle Haseke direnişinde ölümsüzleşen tüm QSD savaşçılarını da saygıyla anıyoruz.

Rojava Devrimi’nin faşist Erdoğan rejimi başta olmak üzere işgalci saldırılara karşı korumak ve Kürt halkının haklı mücadelesini desteklemek Türkiyeli devrimciler olarak partimiz başta olmak üzere bütün devrimcilerin görevi olmalıdır.

IŞİD çeteleri Suruç’ta, 10 Ekim’de Ankara’da, Adana’da ve Amed’e Türkiye ve Kürdistan halkına dönük birçok katliama imza atmış bir organizasyondur. Bu çetelerden katlettikleri halkların ve devrimcilerin intikamını almak tarihsel sorumluluğumuzdur.

Emperyalist merkezler tarafından beslenip büyütülen IŞİD çeteleri Haseke’de QSD güçleri tarafından yenilgiye uğratılmıştır. Bu yönüyle bu başarı IŞİD’in yeniden hortlatılması çabasına vurulmuş önemli bir darbedir.

Partimiz DKP/BÖG; Partizan yoldaşın bir özgürlük savaşçısı olarak sürdürdüğü devrimci savaş çizgisini sonuna kadar yürüteceğimizi bir kez daha ilan ediyor. Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini gerçekleştirmek tarihsel sorumluluğumuzdur. Bu mücadele içerisinde Partizan yoldaş gibi devrimcilerin hatıraları bizlere yol gösterecektir.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan birleşik devriminin zafere ulaşması Partizan yoldaş başta olmak üzere ölümsüzleşen bütün yoldaşlarımızın ideallerinin gerçekleşmesi anlamına gelecektir. Sen rahat uyu Partizan yoldaş, silahın yerde kalmamıştır.

Partizan Amed Ölümsüzdür!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri Merkez Komitesi

403

Son Haberler