Cuma Mayıs 3, 2024

Dünya Barışı için İşçi Birliği

kaypakkaya haber
Ford işçilerinin Ukrayna'daki savaşa ve hükümetlerin savaş politikalarına karşı Ortak Tavrı

 

Uluslararası Otomobil İşçileri Koordinasyonu çerçevesinde, ulusal sınırların ötesindeki Ford şirketlerindeki meslektaşları, Ukrayna'daki savaşa ve hükümetlerin savaş politikalarına karşı ortak bir karar çıkardı.

"Biz Ford fabrikalarındaki meslektaşlarımız, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik emperyalist saldırısını kınıyoruz.

Bombalamayı derhal durdurun! Rus birlikleri Ukrayna'dan çekilsin!

ABD'nin önderlik ettiği NATO askeri ittifakı, kademeli olarak doğuya doğru genişlemesiyle bu durumu kışkırttı. III. Dünya Savaşı  tehlikesi hiç bu kadar yakın olmamıştı. em emperyalist kamplar Hem NATO/ABD/AB emperyalist kampı ve hem de Rusya açıkça her şeye hazır.

İş mücadelesindeki kendi deneyimlerimiz, işlerimiz için mücadelede ücret artışlarından vazgeçme politikasının yanıltıcı bir yol ve kapitalist kâr mantığına bir uyarlama olduğunu göstermiştir. Burjuva politikacılar sözde barış politikalarını talep ederken, daha yüksek ücretler için mücadeleden vazgeçmeyi de temelden reddediyoruz. Ayrıca hükümetlerimizin yeniden silahlanma programlarını tümden reddediyoruz. Bu barış için değil, emperyalist savaş için silahlanmadır. Hükümetlerin savaş politikalarını desteklemiyoruz.

Önümüzdeki 1 Mayıs'ı emperyalizme karşı, Ukrayna'daki savaşa ve dünya savaşı tehlikesine karşı mücadelemizi fabrikalara ve sokaklara taşımak için kullanalım!

Şirketlerde ve sendikalarda grevlere kadar varan protesto ve direniş eylemleri düzenleyin!

Tüm emperyalistlere karşı yeni uluslararası barış hareketine katılın ve güçlendirin!

Dünya Savaşı Tehlikesine Karşı Savaş!

Tüm Rus Askeri Birlikleri Ukrayna'dan Derhal Çekilsin!

Rusya ve ABD/AB/NATO - Ukrayna'dan elini çek!

Halkların kendi kaderini tayin hakkı için, halklar arasında barış ve dostluk için!

Dünya barışı mücadelesinde uluslararası işçi ve sendikaların birliğini ve uluslararası işçi dayanışmasını güçlendirin! Uluslararası dayanışmanın şerefine!

Paco Gonzáles, Ford Almussafes (Valencia), İspanya

Francisco Andres Sira Lopez, sindikal SINVENSOCUNIFORD (Sindicato de Vencedores Socialistas Unidos de Ford Motor de Venezuela), Venezuela

Vincent Teyssonneau, CGT, Magna Güç Aktarma Organı, Bordeaux, Fransa

Roger Stamm, IAC Komitesi "İşçi Dayanışması" Köln, Almanya

Uluslararası Otomobil İşçileri Koordinasyonu ( International Automotive Workers Coordination)

https://automotiveworkers.org/de/2022/q01/resolution-von-ford-arbeitern-gegen-den-krieg-in-der-ukraine-und-die-kriegspolitik-der-regierungen

411