Perşembe Mayıs 2, 2024

Dünya Komünist ve Devrimcilerinden Ortak çağrı ! Bu savaşa derhal son verin!

kaypakkaya haber
Anti-emperyalist ve anti-faşist birleşik cephe üzerine web semineri Aşağıdaki kararlar, 15 Mayıs 2022'de gerçekleştirilen ve en az 22 ülkeden 100'ün üzerinde katılımcının yer aldığı anti-emperyalist ve anti-faşist birleşik cephe konulu web seminerinde alınan kararlardır:

 

Ukrayna'ya karşı neredeyse üç ay süren haksız savaşın ardından katılımcılar hemfikir:

Bu savaşı derhal durdurun!

Rusya'nın Ukrayna'nın işgaliyle savaşı tetikleyen emperyalist saldırganlığını kınıyoruz.

NATO'nun onlarca yıldır Rusya sınırına yönelik emperyalist provokasyonunu kınıyoruz.

Yıllardır, bu ülkeyi yeniden silahlandırmak için milyarlarca dolar Ukrayna'ya pompalandı.

ABD'nin küresel egemenliğini savunmak için dünya çapında 800 askeri üssü var ve dünyanın ana savaş çığırtkanı olmaya devam ediyor.

 III. Emepryalist dünya savaşı tehlikesi büyüktür. Nükleer savaş, ağır silahların sevkiyatlarının devam etmesi ve savaşın Ukrayna'nın zaferini hedeflemesiyle çok gerçek ve çok yakın.

Rus emperyalizminin barbarca işgaline karşı Ukrayna halkının kahramanca mücadelesinin yanındayız, ancak kitleler ile faşistlerle açıkça işbirliği yapan aşırı gerici Zelenskiy hükümeti arasında net bir ayrım yapıyoruz.

Bu işgale en zor koşullarda göğüs geren Rusya'daki tüm enternasyonalist yoldaşlar ve örgütlerle dayanışma içindeyiz.

Aşağıdakiler her iki ülke komünistleri ve devrimcileri için de geçerlidir: mücadelenize devam edin,  aynı zamanda, örgütsel yapınızı koruyun ve güçlendirin ve değişen koşullar altında onları oluşturmaya devam edin.

Tüm Rus birliklerinin Ukrayna'dan ve NATO birliklerinin Rusya sınırından ve Doğu Avrupa'dan çekilmesini talep ediyoruz.

Savaşa neden olan herkes zararını ödemelidir.

Çevresel kriz ve gıda arzı, mücadelemize dahil etmemiz gereken açlık isyanlarını kışkırtacak olan savaş tarafından hayati tehlike arz edecek şekilde şiddetlendi.

Hepimiz daha da büyük bir enerjiyle anti-emperyalist ve anti-faşist birleşik cepheyi inşa etme yolunda ilerlemek istiyoruz.

Hepimiz daha da büyük bir enerjiyle anti-emperyalist ve anti-faşist birleşik cepheyi inşa etme yolunda ilerlemek istiyoruz. Bunu devrimci örgütlerimizin inşasıyla birleştiriyor ve sosyalist gelecek perspektifini geliştiriyoruz. Ancak, o zaman, emperyalist savaşlar, iç gericilik, işçiler üzerindeki baskı ve sömürü sona erecektir.

Gençliği buna ikna edelim.

III.  emperyalist dünya savaşı tehlikesine karşı aktif direniş.

Toplumun militarizasyonuna, baskıya, (toplumsal) şovenizme, ilerici ve anti-komünizm karşıtlığına karşı mücadele!

Aktif direnişin bel kemiği dünya işçi sınıfı ve  en aktif gücü gençliktir!

İsrail'in Filistin halkına yönelik Siyonist, emperyalist politikasını, gazeteci Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesini ve cenazesine yönelik kışkırtıcı, aşağılayıcı saldırıyı da kınıyoruz!

Faşist Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketi'ne yönelik  saldırısını ve Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz!

Diğer planladığımız eylemler:

6 Ağustos'u (Hiroşima Anma Günü) nükleer ölüme karşı uluslararası bir mücadele günü yapalım!

Bir sonraki webinar için 24 Temmuz 2022'de planlanan etkinliklerin içeriği, hazırlanması ve deneyim alışverişi için buluşalım.

3-10 Eylül tarihleri ​​arasında Tunus'ta düzenlenecek Dünya Kadın Konferansı hazırlık sürecini ve bu bağlamda Rusya'da kadın hareketlerine yönelik baskılara karşı, 22 Mayıs'ta  "Feminizm zehirli değildir" şiarıyla eylem günü düzenleyen Rus yoldaşların girişimini destekliyoruz.

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Bütün Ülkelerin işçileri Birleşin!

Çeviri: RF kollektif

412