Cumartesi Mayıs 4, 2024

EREN BOZKURT’U KURTARIN...

kaypakkaya haber
Artık etkin, işlevsel ve Eren Bozkurt’un hayatı için can alıcı önemdeki girişimler yapılmalıdır. Hep alıştırıldığımız gibi her şey olup bittikten sonra geriye doğru ağıt yakmak yerine henüz tehlike gerçekleşmeden herkesi elinden geleni yapmaya çağırıyoruz.

 

Eren Bozkurt Alman hukuk ve siyasi siteminin hemen fark edilebilir bazı ilgisizlik ve kayıtsızlıklarından geçerek Türkiye’nin hukuki ve siyasi sisteminde bir kurbana dönüşmek üzere. Almanya’da iki kuşaktır mülteci olarak yaşayan Eren hakkında Türkiye’ye iade edilmek üzere karar alınmıştır.

Bilindiği üzere Ortadoğu IŞID’ın özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı dehşetle yaklaşık on yıldır sarsılmakta ve etkileri Avrupa’ya kadar uzanmaktadır. IŞID vahşetinin uzandığı her yerde yarattığı travma Avrupa’da da birçok kesimde tepkilere yol açmıştır ve Eren de bu tepkilerin yoğun olarak dile getirildiği Almanya’da yaşamaktadır. Ayrıca Eren %50 olarak engellidir ve genellikle yakın çevresinin yardım ve ilgisiyle yaşamını sürdürebilmektedir. Bu engelliliği IŞID’e karşı tepkiler sırasında kolaylıkla yönlendirilmesine yol açmış ve Eren camide gerçekleşen bir saldırı eyleminde kullanılmıştır. Ceza ehliyeti tam olmamasına rağmen sonuçlarını düşünemediği bir eylem nedeniyle ceza almış ve infazı tamamlanmıştır. Ancak Alman yetkililerince Eren’in Türkiye’ye sınırdışı edilmesi kararı alınmıştır. Eren’in de dahil olduğu suç Alman hukukuna göre sıradan bir suç ise de sınırdışı edileceği Türkiye’de sadece devlet açısından değil toplum açısından da açık bir şiddetin hedefi haline getirilmesi için fazlasıyla yeterlidir. Türkiye’de hem devlet hem toplum düzeyinde bugüne kadar gerçekleşen şiddet eylemlerinin bahanesi olarak dine-camiye saldırı gerekçelerinin çok yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bugüne kadar sayısız kişinin camiye-dine-Allah’a hakaret gerekçesiyle öldürüldüğü ve yaralandığı gerçeği Türkiye hakkında az da olsa bilgi sahibi olan herkesçe malumdur. Dolayısıyla Almanya’da basit bir suç olarak görülen bir eylemin Türkiye’deki karşılığı bir linç veya öldürülme gerekçesi olabilmektedir. Şu halde Eren Bozkurt için ölüm kalım meselesiyle karşı karşıya olduğumuz açıktır. Bugün bu çağrıyı yapmamızın sebebi ise kolaylıkla önlenebilir olan bir linç ve cinayetin önüne geçmeye çalışmaktır. Bunun için Türkiye ve Almanya’nın değerli kamuoyuna sesleniyoruz: Eren Bozkurt’u kurtarın...

Öncelikle Alman yetkililerinden Eren’in sınırdışı edilmesi kararının yeniden gözden geçirilmesi ve geri alınması için gerekli etik iradenin harekete geçirilmesini talep ediyoruz. Alman ve Türkiye kamuoylarını acilen harekete geçerek bu konudaki duyarlılığı sahiplenmeye çağırıyoruz. Çok geç olmadan Eren Bozkurt hakkında muhtemel açık tehlike fark edilmeli ve önlenmesi için gereken her şey yapılmalıdır. Artık etkin, işlevsel ve Eren Bozkurt’un hayatı için can alıcı önemdeki girişimler yapılmalıdır. Hep alıştırıldığımız gibi her şey olup bittikten sonra geriye doğru ağıt yakmak yerine henüz tehlike gerçekleşmeden herkesi elinden geleni yapmaya çağırıyoruz. Yarın üzülmek yerine bugün sorumluluğumuzu yerine getirelim. Eren Almanya’da basit bir suçlu iken Türkiye’de bir kurbana dönüşmesin...Buna izin vermeyelim..

457