Cumartesi Nisan 27, 2024

Fransa Lyon’da Lice katliamı protesto edildi

kaypakkaya-partizan
Lyon kent merkezinde saat 16 h00 civarinda bir araya gelen kitle Kürt ulusal hareketinin önderliğinde gerçekleştirilen miting’e Partizan Lyon taraftarlari olarak katildik

 

Güney Fransa'nın Lyon  kentinde  Faşist devletin son Lice saldırısında Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir katledildi. Ülkede  ve gerekse Avrupa’nın çeşitli kentlerinde protesto mitingleri ve yürüyüşler yapıldı. Fasist Türk devletinin  Lice'de yeni karakolların yapılmasını protesto eden Kürt halkina  Fasist Türk devletinin askerlerince ateş açilarak 2 kişiyi katletmesi bir Miting ve basin aciklamasi  ile protesto edildi.

Lyon  kent merkezinde saat 16 h00 civarinda bir araya gelen kitle Kürt ulusal hareketinin önderliğinde gerçekleştirilen miting’e Partizan Lyon taraftarlari olarak katildik Mitinge fransiz kurumlari da destek verdi .Partizan ve YDG nin katliama iliskin cikarmis oldugu “Lice’de katliam var”  bildirileri bir gun oncesinde YDG’lilerce yaygin bir sekilde Turkiyelilerin yasadigi semtlerde dagitildi.

Fransızca hazırlanan dövizlerinde acıldığı protesto mitingine bizlerde Partizan bayraklari ile katildik   slogan ve muzik esliginde  katliam kınandı.

Miting  sonlandirilmadan  meyda’da kitle adına açıklama yapıldı.Ydg nin cikarmis oldugu bildiri alanda kitlelere okundu. Açıklamada, 7 Haziran günü Lice’de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama dikkat çekilerek, AKP’nin çözüm için adım atma yerine savaş hazırlıklarına hız verdiği belirtildi.

Açıklamada Lice katliamı sert bir dille kınanırken, Kürtlerin her türlü saldırıya karşı duracak örgütlü güce sahip oldukları vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Kürt halkının 2 yıldır Rojava’da mücadele verdiği IŞİD çetelerinin Musul’u ele geçirerek Güney Kürdistan halkına yönelik saldırıları da kınandı.

Miting  açıklama ardından atılan sloganlarla son buldu. 

****************************

Mulhouse:

Fransa'nın Mulhouse şehrinde ATİK, Alevi Kültür Merkezi - Mulhouse, ADHF, Aveg-Kon , Kürt Kültür Merkezi , EMEP, Halkevi, PCF , NPA ve SP'nin de katılımıyla 10 Haziran günü, saat 18:30'da Porte de Jeune Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 70 kişi'lik grup Lice katliamını lanetledi. Katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlanan etkinlikte Fransızca ve Türkçe bildiriler okundu. Bildirilerin ardından Türkçe ve Fransızca sloganlarla eylem sonlandırıldı.

1871

Son Haberler