Salı Mart 19, 2024

“Gazetemizin yanında, devrimcilik adına uygulanan zorbalığın karşısındayız”

kaypakkaya-partizan
Hannover Tohum Kültür Merkezi ve Özgür Gelecek okurları bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada “Gazetemizin yanında, devrimcilik adına uygulanan zorbalığın karşısındayız” sözlerine yer verildi.

 

Gazetemiz Özgür Gelecek’in İstanbul Aksaray ve Kartal bürolarının zorbalıkla, çeteci bir tarzda işgal edilip, muhabirlerimizin darp edilmesini, kadına yönelik şiddetin devreye sokulmasını, Erzingan ve Dersim’de bürolarımızı sahiplenen muhabir ve okurlarımızın ölümle tehdit edilmesini protesto eden Hannover Tohum Kültür Merkezi ve Özgür Gelecek okurları bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada “Gazetemizin yanında, devrimcilik adına uygulanan zorbalığın karşısındayız” sözlerine yer verildi.

 

“İşgale son verin”

Açıklama şu şekilde devam etti: “Egemen güçlerinin saldırılarının arttığı bir süreçte yazı işleri müdürümüzün tutuklanması, her gün yeni okurlarımızın gözaltına alınması bir anlamda anlaşılır bir durum. Pervasızca saldıran hakim sınıflar, güçlü bir direnişin örgütlenmemesi için kendi işini yapmaktadır. Tam da bu saldırıları iyi analize edip, ona uygun yönelimler belirlenmesi, adımlar atılması gerekirken, merkezi büromuzu işgal ederek, “devrimci müdahalede” bulunanları bir kez daha düşünmeye ve bu enerjilerine karşı devrime yönelik kullanmaya çağırıyoruz” denilen açıklamada “Daha düne kadar birlikte aynı sloganları haykırdığınız, aynı ekmeği bölüştüğünüz devrimcileri hedef almanız, düşmana karşı duruşunuz ile ilintilidir. Düşmanı ve hedefi net olanlar, devrimcilere el kaldıramazlar. Devrime sorumluluk duyanlar, bu gelişmeleri uzaklardan izleyemezler. Devrimci geleneğimizin yükünü taşımış, her koşulda yanında olmuş herkese çağrımızdır: Bu yol bizim yolumuz değildir. Çelişkileri çözebilmenin tek yolu tartışmaktır. Bu anlamda halen devam eden işgali nefretle kınıyor, Özgür Gelecek’le olan dayanışmamızı bundan böyle daha da artıracağımızı deklere ediyoruz !

Özgür Gelecek Yalnız Değildir! İşgale Son Verin!”

873