Perşembe Mayıs 9, 2024

Gezi Parkı’ndan Frankfurt’a

kaypakkaya-partizan
İsyan Meşru, Direniş Enternasyonaldir!

 

Gezi Parkı’nın Alışveriş Merkezine ve Topçu Kışlası’na çeverilme projelerine karşı gelişen ve Türkiye’nin dörtbir yanına ve dünyaya yayılan isyanın birinci yılını geride bırakıyoruz. Bir yıllık Gezi/Taksim isyanının bilançosu; 9 insan katledildi, 10.000 yaralı, 7 bin tutuklu ve 3 biinden fazla yargılamalar yaşandı.

“Her yer Taksim, her yer direniş!” sloganı ile bizler, Frankfurt, Hamburg, Sao paulo yada İstanbul gibi kentlerimizin para kasalarına ve bizlerinde paralı birer ziyaretçilere dönüştürülmesine karşı çıkıyoruz.

Frankfurt’ta da açık ve barınma alanları, piyasa ekonomist politikalarla işgal edilmektedir. Kentimiz-de, Bockenheimer Anlage – Parkın’da lüks bir hotel inşa edilmektedir. Barınma sorununun giderek arttığı Frankfurt’ta, şehir belediyesi zengin yatırımcıların çıkarlarına hizmet etmektedir; şehrimizde ödenebilir konut imkanı giderek azalmakta, kiralar gelirlerimizi deyim yerindeyse yutup yoketmek-tedir. Kentsel altyapı ve ortak kamu imkanları kapitalistleştirilmekte, sermayeye peşkeş çekilmek-tedir.

Çağrımız, Gezi/Taksim isyanı ile dayanışmadan öte bir anlam içermektedir. Bu  herkes için alttan üste demokrasiyi inşa etmeye, toplumun tüm kesimlerinin olanaklardan faydalanmasına yöne-lik ortak bir projedir. Mücadelelerimiz, Sonbahar’da ki Avrupa Merkez Bankası’nın açılışına karşı X-Günü Hazırlıklarımızı güçlendirecektir. Tüm dayanışmalarımızı Avrupa’da ve tüm dünyada ırkçı kışkırtmalara ve milliyetçi ayrışımlara karşı yükseltmeliyiz!

Gezi Parkı’ndan Frankfurt’a İsyan Meşru, Direniş Enternasyonaldir!

Miting 28 Mayıs 2014 Çarşamba Saat 17:00 - 22:00 Uhr

Alte Oper / Bockenheimer Anlage

Piknik | Canlı Müzik | Sahne Programı | Açık Mikrofon

Daha geniş bilgi ve desteklemek için:  www://notroika.org

*****************************************************

Ausgelöst vom geplanten Umbau des Gezi Parks in ein Einkaufszentrum und eine Kaserne ist vor einem Jahr auf dem Taksim-Platz eine Widerstandsbewegung entstanden, die sich im ganzen Land rasch verbreitet hat. Die Bilanz nach einem Jahr: Neun Menschen haben ihr Leben verloren, es gab fast 10.000 Verletzte, 7.000 Festnahmen und inzwischen 3.000 Anklagen.

Mit der Parole „Überall ist Taksim, überall ist Widerstand“ protestieren wir dagegen, dass unsere Städte zu Geld und wir zu zahlenden BesucherInnen gemacht werden, ob in Frankfurt, Hamburg, Sao Paulo oder Istanbul.

Auch in Frankfurt werden weiter öff entliche Räume marktwirtschaftlich erobert. So entsteht hier in der Bockenheimer Anlage noch ein Hotel im Luxus-Segment. Bei der Entwicklung von Wohnraum folgt die Stadt den Interessen der Investoren; bezahlbare Wohnungen in der Stadt werden immer knapper, die Miete frisst den Lohn. Die Teilhabe an städtischer Infrastruktur und Gemeinschaftsgü-tern wird vollständig kapitalisiert.

Es ist mehr als eine Solidaritätserklärung aus Frankfurt für den Gezi-Park. Es ist ein gemeinsames Projekt, das wir solidarisch im Kampf um eine Demokratie von unten, um die Aneignung des ge-sellschaftlichen Reichtums für alle aufbauen. Diese Kämpfe wollen wir mit der Tag-X Moblisierung gegen die EZB-Eröff nung im Herbst weiter entwickeln.  Unsere Solidarität gegen rassistische Hetze und nationalistische Spaltung in Europa und weltweit!

Von Gezi Park nach Frankfurt

Die Rebellion ist legitim, der Widerstand ist international

Kundgebung Mittwoch 28. Mai 14 von 17.00 - 22.00 Uhr

Alte Oper / Bockenheimer Anlage

Picknick I Livemusik I Bühnenprogramm I off enes Mikrofon

1936