Cumartesi Nisan 27, 2024

HBDH Ali İsmail Korkmaz Milisleri: “Amed’de Polisleri Çapraz Ateşe Aldık!”

kaypakkaya haber
Sizlerle, HBDH Ali İsmail Korkmaz Milisleri'nin gerçekleştirmiş olduğu eylemin açıklamasını paylaşıyoruz.

 

Emekçi halklarımızın özgürlük mücadelesine karşı düşmanın en önemli silahlarından birisi zindanlardır. Bu yüzdendir ki her devrim mücadelesi, mutlaka ama mutlaka zindanları yıkmayı hedefler. Politik tutsakların özgürleştirilmesini temel amaçlarından biri yapar.

Bütün zindanlarda saldırılar devam ediyor. Hasta tutsaklar bilerek ölüme mahkum ediliyor. Hükümlerini tamamlayan devrimciler, “pişman olmadıkları” için cezaevlerinden salınmıyor. Çeşitli “disiplin cezaları” ile infazları yakılıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir tecrit ve imha saldırısını çeyrek asırdır sürdürüyor.

Milislerimiz, düşmanın bu vahşi saldırılarına cevap olmak için, bizzat zindanları hedef alıyor. Yargıcından savcısına, cezaevi müdüründen gardiyanına, jandarmasından “çevre güvenliğini alan” polisine, kim varsa hepsi namlularımızın ucundadır! Devrimci tutsaklara, devrimci önderlere yönelik hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız!

Başta İmralı Tecrit ve İmha Sistemi olmak üzere düşmanın saldırılarına dikkat çekmek ve önder Öcalan üzerindeki tecrit saldırısını kırmak için, HBDH Ali İsmail Korkmaz Milisleri 10 Temmuz günü Amed’de cezaevi çevresinde devriye gezen polislere dönük eylem gerçekleştirdi.

Saat 23.30 civarı, Amed D Tipi Cezaevi’nin bulunduğu Üçkuyular bölgesinde devriye görevi yapan polisler, milislerimiz tarafından çapraz ateşe alındı. Ayrıca polis otosuna el bombası da atıldı. Saldırı sonucu polis aracı hareketsiz kalırken, olay yerine zırhlı araçların geldiği görüldü. Polislerin durumu netleştirilemezken, milislerimiz eylem yerinden güvenli bir şekilde ayrıldılar.

Zindanlar Yıkılsın, Tutsaklara Özgürlük!

İmralı Tecrit ve İmha Sistemini Yıkacağız!

Tek Yol Birleşik Devrim!

160

Son Haberler