Cumartesi Nisan 27, 2024

HBDH Hrant Dink Milisleri: “Antep ve İstanbul’da Gerilla Eylemlerini Selamladık, Hrant İçin Hesap Sorduk!”

kaypakkaya haber
HBDH Hrant Dink Milisleri'nin gerçekleştirmiş olduğu eylemin açıklamasını, görsellerini paylaşıyoruz.

 

Emekçi halklarımızın onurlu özgürlük kavgası büyük bedeller ve büyük kahramanlıklarla yürüyor. Birleşik devrimimiz kanla, canla örülen mücadeleyle yükseliyor.

Faşist düşmanın acımasız saldırıları, vahşi katliamları, her türlü savaş hukukunu çiğneyen uygulamaları devrim güçlerinin gözü pek direnişiyle, gerillanın kahraman eylemleriyle boşa çıkarılıyor.

Faşist Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik bitmek bilmeyen hunhar saldırıları karşısında Kürdistan özgürlük gerillalarının Zap, Avaşin, Metina ve Amediye bölgelerinden gerçekleştirdiği devrimci hamleler, düşmana vurduğu muazzam darbeler, halklarımıza büyük bir moral verdi. Faşist güçler ise yedikleri darbe karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiler, büyük bir hezeyan içinde sağa sola bombalar yağdırarak durumu kurtarmaya çalıştılar.

Diğer yandan faşist iktidar, ezilen halkları katletmeyi ve yok etmeyi sürdürüyor.Ermeni halkı da bu katliamları yaşamaya devam ediyor. Ermeni halkının evladı Hrant Dinkdevlet tarafından 17 yıl önce katledildi. Bugün Hrant’ın katilleri AKP faşizmi tarafındanödüllendiriliyor. Ama her şeye rağmen Hrant’ın, halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde faşizme karşı duruşu hatırlanmaya devam edecek.

Faşizme karşı mücadele,Hrant’ın ve yine Hrant gibi insanlarımız hesabısorulunca gelişebilir. AKP-MHP faşizminden geçmişin ve bugünün hesabı ancak savaşarak sorulabilir. Bu nedenle Hrant’ın onurlu duruşu eylemlerimizde yaşamaya devam edecek. 19 Ocak günü biz yine Hrant’ın vurulduğu yerde olacağız. Ama katiller saklandıkları yerden çıkamayacak.Bu nedenle katillerin, sömürücülerin üzerine biz geliyoruz!

Milislerimiz, gerillanın bu kahraman eylemlerini selamlamak ve Hrant’ın hesabını sormak adına değişik bölgelerde sabotaj eylemleri gerçekleştirdi.Bu kapsamda HBDH Hrant Dink Milisleri’nin gerçekleştirdiği eylemler:

1) 11 Ocak gecesi saat 23 civarında Antep/Şehit Kamil/Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde azılı bir faşiste ait işyerine sabotaj eylemi gerçekleştirdik. Eylemimiz sonrası işyeri tamamen küle döndü.

2) 13 Ocak’ta İstanbul/Bayrampaşa’da sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Saat 19 sıralarında Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesindeki iki fabrika, milislerimiz tarafından ateşe verildi.

3) Milislerimiz yine İstanbul’da, 15 Ocak gecesi faşistlerden hesap sordu. Pendik/Güzelyalı’da, MHP’li faşistlere ait bir işyeri milislerimiz tarafından ateşe verildi.

Milislerimiz tüm bu eylemlerin ardından, alanlardan başarılı bir şekilde ayrıldılar.

Şan Olsun Özgürlük Mücadelesini Yürütenlere!

Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız!

Tek Yol Birleşik Devrim!

Yaşasın HBDH!

192