Cumartesi Mayıs 11, 2024

HDP Urfa Milletvekili Aday Adayı... / Yazar / Mehmet Serhat Polatsoy‏

kaypakkaya-partizan
Sitemizin yazarlarindan Mehmet Serhat Polatsoy HDP Urfa milletvekili aday adayi olarak basvuru yapmis bulunmaktadir kendisine kollektifimiz adina basarilar diler yolunun (muz) açik olsun dilekleriyle serkeftin.

 

15.06.1980 tarihinde Urfa / Suruç ilçesi Şeryani (Şewra) köyü nüfusuna kayıtlı olup doğum yerim Suruç’tur. Babamın memuriyeti nedeniyle ilk, orta ve lise öğrenimimi Diyarbakır’da yaptım. Lise son yılım ise Urfa’ya dönüşümüzden sonra Urfa merkezde oldu.

Kürt özgürlük hareketi ile tanışmam ilk olarak 1994 yılında HADEP ile oldu. 1994 yılından günümüze dek Özgürlük mücadelesi içerisinde çalışmalarda bulundum. Bu arada 2000’den 2013 yılına dek Urfa merkezde Esnaflık yapıyordum. Ayrıca on yıla yakın bir süredir köşe yazarlığı yapıyorum. Köşe yazılarım özgür basın gazete ve siteleri ile yine birçok Kürdistani ve Sol- Sosyalist internet haber sitelerinde yayınlanıyor. 2013 yılının Mayıs ayında yüzlerce köşe yazılarımın da iddianamede yer aldığı büyük bir komplo sonucu cezaevine konuldum. Komplo, özgür basın ve yine birçok haber sitelerinde teşhir edildi. 2014 yılının Ağustos ayında tahliye oldum. Şuan halen köşe yazarlığı yapmakta ve diğer taraftan da Sosyoloji bölümü 3.sınıf öğrencisi olarak okumaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Kürdistanlı bir yurttaş olarak bu güne kadar tikel çıkarlarımın partizancılığını yapmadım/yapmayacağım. Aldığım her nefesi Kürt-Türk barışı, ezilen halk ve inançların özgürlük mücadelesi yolunda harcamaya çalıştım. HDP’nin tüzüğünde yer alan radikal demokrasi ve demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü toplum paradigması beni hakikat yolunda, HDP ile yol yürünebileceğine ikna etti. Hakikatin ışıklı yolunda bir nebze de olsa yürüme kararlılığımı HDP aday adaylığı başvurumla taçlandırdığımı düşünüyor HDP’nin barajları aşarak Kürdistan’ı özgürleştirip Türkiye’yi de demokratikleştireceğine olan inancımı yineleyerek yolumuz açık olsun diyorum.

HDP Urfa Milletvekili Aday Adayı

Yazar / Mehmet Serhat Polatsoy


2431