Cumartesi Nisan 27, 2024

HDP'de yeni yönetimi belirlendi.

kaypakkaya-partizan
İstanbul’da düzenlenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağan Kongresi'nde genel seçim öncesi parti olarak girme kararı ve yüzdd 10 barajı gündemin ana konusuydu. Kongrede partinin yeni yönetimi belirlendi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, genel seçimlere parti olarak girme ve yüzde 10 barajı hakkında konuştu: “İnanın ki barajı çoktan aştık. Şimdi onlar açısından panik başlamış durumda. Özellikle de üç parti açısından başlamış durumda. Çünkü bu baraj yıkılırsa hangileri altında kalacak, onun hesabını yapıyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bugüne kadar barajı aşarak girme konusunda biz kararlı olmadığımız için baraj durdu. Bunlar, biz yıkana kadar barajı kaldırmayacak.”

Demirtaş şunları kaydetti:

“Bu seçimden sonra artık Türkiye'nin baraj diye bir derdi olmayacak. Anayasayı değiştirecek asıl güç biz olacağız. Biz devleti ele geçirmek, yargıyı, medyayı ele geçirmek için mücadele etmiyoruz. Tam tersine ele geçirilen devleti halka iade edeceğiz. Biz kurulan tekçi devleti değiştirip, dönüştürüp yeni yaşamın hizmetkarı etmek için iktidara yürüyoruz."

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ güvenlik paketini eleştirdi; "Güvenlik paketi, gözaltı ve tutuklama terörü, militarizm ve faşizan politikaların halkımızın üzerinde yarattığı o ağır karanlıkla kendilerine iktidar kurabileceklerini, bu iktidarı güvence alabileceklerini sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, genel seçimlerde uygulanan yüzde 10'luk seçim barajına da eleştirilerde bulunarak, "2015 genel seçimlerinde o barajı yıkacağız, enkazının altında onlar kalacak" dedi.  
Yeni yönetim

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağan Kongresinde yeni yönetim belirlendi.

Diyarbakır Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak başkanlığında seçilen divan üyeleri şu isimlerden oluştu: HDP Gençlik Koordinasyonu üyesi Berfin Yıldırım, HDP Kadın Koordinasyonu Üyesi Fatma Dikmen, İnşaat işçisi ve İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Akyol, Kayuş Çalıkman Gavrilof, İbrahim Sinemillioğlu.

Yapılan seçim sonucu belirlenen yeni yönetim de şöyle:

İl Eşbaşkanları: Ayşe Erdem, Cesim Soylu.

İl Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ali Ekber Oğuz, Aydemir Anlı, Aysel Güzel, Ayşe Karadağ, Cafer Selçuk, Cemal Demirok, Demet Şahin, Doruk Alkan, Erkan Karabay, Esen Aslandoğan, Ezgi Can Simge Küreci, Filiz Yılmaz, Gizem Koçoğlu, Gül Yılmaz, Hıdır Karadaş, İlyas Demir, İsmail Ağan, Kadir Tunç, Meral Alkan, Murad Mıhcı, Murat Ataş, Nural Doğan, Pınar Tarlak, Rıza Taşdelen, Salih Baykal, Sema Anıl, Seyran İpek, Songül Çelik, Suat Çorlu, Şemsettin Dölek, Türkan Esen, Zeynettin Bozkurt, Zuhal Tuncel.

İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ayşe Cengiz, Cengiz Topbaşlı, Ercan Demir, Fikri Sönmez, Gıyas Yiğit, Hüseyin Vural, Marif Alparslan, Mehmet Vural, Merve Karaçay, Olcay Çelik, Orhan Atilla, Suna Uluçınar, Süleyman Özcan, Tamer Doğan, Umut Işık, Zelal Karahan.

İl Yönetim Kurulu Fahri Üyeleri: Arzu Acar, Döne Cefer Koyun, Emin Ekinci, Erdem Yörük, Fatma İnce, Hasan Bacıoğlu, Maarif Korkmaz, Rıdvan Ürper, Sarah Caunes.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Celal Alphan, Hanım Seren Çelik, İrfan Arasan, Semra Gürbüz, Zübeyde Aktay.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Baran Doğan, Menice Çelik.

1736