Pazar Nisan 28, 2024

İmera Fera Yeşilgöz:”Özgürlük Güçleri’nin 8. kavga yılı kutlu olsun!”

kaypakkaya haber
Özgürlük Güçleri, yoldaşların birbirlerine olan sonsuz güveni, önderleri ve ölümsüzlerine, dünya halklarının onurlu mücadelesine bağlılığıyla muazzam bir manevi güçle örgütlenmiş devrimci komünist savaş örgütü olarak devrimci savaşta ayaklarıüzerine doğrulmuş, zafere doğru yürüyüşe geçmiştir.

 

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.

Faşizme karşı Özgürlük Güçleri’nin bayrağını yükselten tüm Komünarlara selam olsun. Kadın Özgürlük Gücü’nün namlusunu patriyarkal kapitalizme doğrultan kadın komünarlara selam olsun. Selam olsun faşizmin zindanlarında özgürlük için bedel ödeyen tutsak komünarlara. Kasım Atılımı’mızın 8. yılını, önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu’nun devrimci yaşam ve savaş pratiği rehberliğinde devrim siperlerinde karşılıyoruz.

Faşizme karşı devrimci savaşta mücadelenin her mevzisinde yerimizi aldık. Kobane’den, Rakka’ya, Afrin’den Serekaniye’ye, Haftanin’den Gare’ye, İzmir’den Dersim’e özgürlük güçlerinin namlularının sesi faşizmin bağrında yankılandı. 2014 Kasım Atılımı’mızdan günümüze değin kesintisiz bir şekilde sürdürdüğümüz devrim ve sosyalizm mücadelemizde, mücadelemizin zaferi yolunda başta önderimiz, başkomutanımız Mehmet Yoldaş olmak üzere, 19 yoldaşımızı sonsuzluğa uğurladık. Özgürlük Güçleri’nin zaferi için ölümsüzleşen her bir yoldaşımız ve gösterdikleri direniş yüreğimize inanç, silahımıza mermi olmaktadırlar.

Faşizmin her mevzisinde savaştığımız, mücadeleyle örgütlediğimiz bu 7 yılda Özgürlük Güçleri olarak, Komünarlar olarak önemli savaş pratikleri gösterdik, büyük değerler yarattık. Komünarlar olarak köleci roma devletine karşı savaşan Spartaküs ordusunun, zalimlere baş eğmeyen Pir Sultan Abdal’ın, Komün barikatlarında direnen, Stalingrad’da çarpışan yiğit devrimcilerin izlerinde yürüdük. Yürüdük ve zafer ordusunu, Özgürlük Güçleri’ni yarattık.

Özgürlük Güçleri; işçi sınıfı ve ezilenlerin devrimci enerjisini harekete geçirerek sürekli direniş ve savaşım yoluyla kapitalist iktidar gücünü ortadan kaldırarak, insanın insanla savaşına son verecek olan komünist savaş örgütüdür. Özgürlük Güçlerinin temel öznesi işçi sınıfı ve ezilenlerdir. Özgürlük Güçleri, kendi kurtuluş kavgasının hem neferi hem de komutanı olan kurtuluşunu kendi sınıf kimliğinde barındıran devrimci proletaryadır. Gün be gün sömürülen, kültürel değerleri ve yaşam hakları gasp edilen işçi sınıfı ve ezilenlerin, halkların kurtuluşunun yolu devrimci savaştır. Devrimci savaşın kazanılmasının şartı devrimci örgütlenmedir. Devrimci örgütlenme zafer fikrinin ve inancının oluşturulması ve pratiğinin gerçekleştirilmesidir.

Özgürlük Güçleri, Türkiye’den Rojava’ya ve Medya Savunma Alanları’na varıncaya dekgösterdiği kesintisiz savaşım ile kendisini işçi sınıfı ve ezilenlerin öncü devrimci kuvveti olarak örgütlemiştir ve zaferi mutlaka kazanacaktır.

Özgürlük Güçlerinin silahı örgüt, cephanesi ise yoldaşlığıdır. Özgürlük Güçleri gerillalarınınbirbirine olan sevgisi en güçlü zırhıdır. Rakka’yı özgürleştirme hamlesi olan Cenga Mezın’da ölümsüzleşen Hasan Ali yoldaşımızın son sözleri “yoldaşlarım, sizi çok seviyorum olmuştur.”. Özgürlük Güçleri, yoldaşların birbirlerine olan sonsuz güveni, önderleri ve ölümsüzlerine, dünya halklarının onurlu mücadelesine bağlılığıyla muazzam bir manevi güçle örgütlenmiş devrimci komünist savaş örgütü olarak devrimci savaşta ayaklarıüzerine doğrulmuş, zafere doğru yürüyüşe geçmiştir.

Başta Önderimiz, Başkomutanımız Mehmet yoldaş olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen bütün devrimciler ve yoldaşlarımız yüreklerimize vurduğumuz zafer mührümüzdür. Özgürlük Güçleri’nin zaferi yolunda her bir Özgürlük Gücü gerillası önderimiz Mehmet yoldaşın “çiçekli bir yol dediği” ölümün üzerine yürümeye hazırdır. Bostancı’dan Dar Azza’ya son mermimizin sesi hala çınlıyor düşmanın beyninde ve haykırıyor özgürlük gücüyle Ulaş Zafere! Özgürlük Güçleri’nin 8. kavga yılı tüm ölümsüzlerimize, işçi sınıfı ve ezilenlere, halklara, tümdeğer ailelerimize, kadınlara, mücadelenin her mevzisinde çarpışan tüm komünarlara, zindanlarda bedel ödeyen tutsak komünarlara kutlu olsun.

Feda olsun varlığımız Özgürlük Güçlerinin zaferine! Yanan gökyüzünde hiç durmadan uçan ateş kuşlarıyız. Hiçbir yerdeyken her yerdeyiz! Ya Zafer Ya Zafer!

525