Salı Mart 19, 2024

IRPGF: Seni Mao'nun parçalanmış kitabı ve sürekli yanında bulundurduğun kalaşnikofunla hatırlayacağız.

kaypakkaya-partizan
Enternasyonal Devrimci Halkların Gerilla Güçleri (IRPGF)Rojava’da ölümsüzleşen TKP/ML Üyesi TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan için bir açıklama yayınladı.

 

TKP/ML-TİKKO Rojava komutanı Orhan yoldaş (Nubar Ozanyan) 14 Ağustos günü operasyon esnasında şehit düştü. Orhan yoldaş ile beraber aynı operasyonda yer alan bir Uluslararası Devrimci Halkların Gerilla Güçleri (IRPGF) savaşçısı ile iki devrimci savaşçı daha yaralandı. 40 yılı aşkın mücadele hayatı olan Orhan yoldaş, TKP/ML TİKKO için usta bir savaşçı ve komutandı. İç savaş öncesi ve savaş sırasında Lübnan‘da askeri eğitim alan Orhan yoldaş, Filistin’de Siyonizme ve diğer gerici güçlere karşı savaşta yerini almıştı. Martager kod adıyla 1988-90 yılları arasında Filistin’de komutan olarak savaştı. Etnik köken olarak Ermeni olan Orhan yoldaş ASALA ve Kahraman Monte Melkonyan örgütüyle yakın ilişkiye girdi ve şovenizme karşı da mücadele yürüttü. Filistin’de savaştıktan sonra Karabağ’da devam eden savaşta 1991-92 yıllarında komutan olarak yerini aldı. Daha sonra Dersim’e dönen Orhan yoldaş 2014 yılında Irak Kürdistan'ında komutan olarak mücadelede yerini aldı ve 2015 Temmuz ayında Rojava’ya TKP/ML – TİKKO Ortadoğu komutanı olarak geldi. Kürt, Arap, Ermeni, Türkmen, Süryani ve diğer azınlık halkların düşmanı olarak gördüğü DAİŞ’e karşı savaşta yerini aldı. Orhan yoldaş uluslararası devrimci mücadelenin somut haliydi. O Ortadoğu’da ve farklı coğrafyalarda hem bizzat savaşarak hem de sayısız savaşçılar eğiterek düşmana sürekli darbeler vurdu.

IRPGF, TİKKO ile aylardır Rojava’da birlikte yerini aldı ve her iki grup da beraber eğitimler yaparak aynı operasyonlarda yer alıyor. Yoldaşlık, dayanışma ve sevgi üzerine kurulan ilişkilerimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Hepimize ilham kaynağı olan Orhan yoldaşın ölümü bizleri çok derinden üzüyor. Birlikte olduğumuz süreçte Orhan yoldaş bize nasıl gerilla olunmasını ve hayatımızı halka nasıl hizmet etmeye adamamız gerektiğini öğretti. Günlük yaşamında neredeyse hiç dinlenmeden okuyor, egzersiz ve silah eğitimi yapıyordu. Sabahın ilk ışıklarından geç saatlere kadar, ‘gençlerin’ dahi ona yetişemediği bir ritimle çalışıyordu. Çok disiplinli birisi olmasına rağmen beraber gülüp eğlendiğimiz zamanlarda oluyordu. Onun, sınırsız ve gençlik dolu enerjisi herkese bulaşıyordu. Hiç kuşkusuz bu enerji onun hayatını adadığı devrimci mücadeleden geliyordu. O her zaman mütevazıydi ve hiçbir zaman sıradan bir işçiden yüksek olmak için çaba harcamıyordu.

Onun birikimi ve yaşam deneyimlerine hayranlık duyuyorduk. Biz onun tüm halklar için sergilediği üstün fedakârlık ve özverisinden öğrendik. En fakir köylü onun en yakın arkadaşı oluyordu ve tanıştığı herkes onu seviyordu. Onun Arap kahveleri ile ilgili hikâyelerini; Filistin, Lübnan ve Ermenilerin 20. yüzyılda verdikleri mücadele hakkında anlattıklarını dinliyorduk. Orhan yoldaş ile çok etkileyici ve zengin anlar paylaştık. Onun sıkça “bu diyalektik” dediğini duyduk. Orhan yoldaş 40 yılı aşkın süredir Mao'nun yazılarını tekrarlayarak okuyordu ve her sabah TİKKO'dan diğer yoldaşlarla tartışmak için titiz bir şekilde sayısız sayfalarla dolu notlar alıyordu. Başkan Mao'dan her gün yeni şeyler öğrendiğini anlatıyordu bize. IRPGF'de yer alan biz anarşistlerle ortak ideolojik bağları konuşuyordu ve bizim yazılarımız ve analizlerimiz ile ilgilenip zaman ayırıyor, okuyordu. İdeolojik olarak devlete, hiyerarşiye ve bürokrasiye karşı savaşan enternasyonal, anti-emperyalist, anti-faşist devrimciler olarak bir bağımız bulunmaktadır. Maoistler ve anarşistler arasında uzun vadeli bağlar kurulmasını kendine görev biliyordu, çünkü bu ona göre dünya çapında devrimci mücadelenin gelişimi açısından önem taşıyordu.

Orhan yoldaş, sen mücadele ve devrimci enternasyonalist hayatın boyunca yol açtın ve bize gerillanın yolunu gösterdin. Sen her zaman bizim öğretmenimiz ve halkın öğrencisi olarak hatırlanacaksın. Özel mülkü asgari olan elinde olan her şeyi halka veren adam, seni Mao'nun parçalanmış kitabı ve sürekli yanında bulundurduğun kalaşnikofunla hatırlayacağız. Biz, tüm hayatını yıkmak için adadığın sistemlere, yapılara ve güçlere karşı savaşmayı sürdürürken her daim mücadelemizde yaşayacaksın.

ORHAN YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR VE DEVRİMCİ MÜCADELEDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEKTİR!

YAŞASIN PROLETERYA ENTERNASYONALİZMİ VE TÜM HALKLARIN BiRLİĞİ!

HALKIN SİLAHLI MÜCADELESİNE VE ÖZSAVUNMASINA ZAFER!

ZAFER EZİLEN HALKLARIN OLACAK!

Enternasyonal Devrimci Halkların Gerilla Güçleri (IRPGF)

940