Pazartesi Nisan 29, 2024

İzmir’de devrim şehitleri anıldı

kaypakkaya-partizan
İzmir: Partizan “Parti ve Devrim Şehitleri Haftası” vesilesiyle bir anma gerçekleştirdi.

 

Saat 14.00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Partizan kitlesi, Kobanê’de şehit düşenler şahsında devrim ve komünizmin şehitlerini andığı bir etkinlik düzenledi.

Kobanê’de şehit düşen Arin Mirkan, Sibel Bulut, Kader Ortakaya gibi şehitlerin, devrim ve komünizm şehitleri, İbrahim Kaypakkaya, Mehmet Demirdağ, Suzan Zengin gibi fotoğraflarının yanı sıra “Kobanê direnişinin ruhuyla devrim şehitlerini anıyoruz”, “Şehitlerimiz toprakta tohum hasadımız devrimci olacak”, “ Munzur’un koynunda taşıyacağız sizi, düşlerini kızıl güneşli zaferlere” vb pankartların asıldığı salonda etkinlik saygı duruşuyla başladı.

Etkinlik boyunca sık sık “Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya”, “Kobanê’de düşene dövüşene bin selam”, “Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı” vb sloganları haykırıldı.

Saygı duruşunun ardından Partizan adına bir konuşma yapıldı.

Partizan konuşmasında, ocak ayının anlam ve önemine değinilerek, acının ve öfkenini derinden yaşandığı bir süreç olduğu vurgulandı. Partizan konuşmasına, “Şehitler, bedel ödeyen tüm yoldaşlarımız bizim yolumuzu aydınlatıyor. Onlardan devraldığımız devrim bayrağını, bizler onların yoldaşları olarak daha yukarıya çekeceğiz. Şehitler, şehitlerimiz bizim mücadelemizde köprü görevi göreceklerdir” şeklinde devam etti. Konuşma “Ve bugün bu etkinlik vesilesiyle bir kez daha Gezi isyanında, Kobané’de, Cizre’de ölümsüzleşen şehitlerimiz şahsında tüm devrim ve komünizm şehitlerini bir kez daha anıyor, sahipleniyoruz” şeklinde bitirildi.

Etkinliğe daha sonra şiir dinletisiyle devam edildi.

Ardından Marks’tan, Lenin’e ustaların, devrim ve komünizm mücadelesi uğruna şehit düşenlerin, Kobanê’de şehitler ve verdikleri mücadeleyi gösteren bir sinevizyon gösterildi.

Etkinlikte YDK adına bir mesaj okundu. YDK mesajında, şehit düşmüş kadınları selamlayarak, “Bizler gücümüzü direnen bu kadınlardan alıyoruz. Bizler gücümüzü Meral Yakar’dan, Ayfer Celep’ten, Leyla Karakoç’tan, Reyhaneh’ten, YPJ ve saflarından savaşan kadınlardan, önderleşerek çığır açan Sefagül Keskin’den, Nurşen Aslan’dan, Derya Aras’tan, Fatma Acar’dan alıyoruz” dedi.

YDG ise mesajında şehitlerin yolunda ilerlerken, şehitlerden öğrenerek, onlardan devraldıkları mücadele bayrağını yükselteceklerini dile getirdi.

Etkinliği selamlayan tutsak partizanlar ise gönderdiği mesajda, “Şehitlerimiz anmak ölümsüzleşmiş canlarımızdan bahsetmek değildir. Çünkü onlar bir tarihin bir sınıfın bir halkın kurtuluş kavgasının içinden yükseldiler” dedi.

Anmaya katılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi, gönderdiği mesajda, “Dostlar bu vesile ile şehitlerimizin ideallerini gerçek kılmaya and içiyoruz” diyerek etkinliği selamladı.

Demokratik Haklar Federasyonu etkinliği, “Proleter devrimler çağında, dünya halkları ve ezilenlerin devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelesini yükseltmek elzemdir. Bu anlayış ve bilinçle Kobanê direnişinin ruhuyla devrim şehitlerini anıyor, selamlıyoruz” şeklindeki mesajıyla selamladı.

Konuşma ve mesajlardan sonra Duvara Karşı Tiyatro ekibinden bir şiir ve İzmir Yeni kapı Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunla devam eden etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.

 

2054