Cuma Mayıs 3, 2024

Kaypakkaya ve Çin Devrimi 70 yaşında

kaypakkaya haber
İstanbul: Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Yeni Dünya için Çağrı tarafından organize edilen ‘Çin Devrimi ve Kaypakkaya’ konulu etkinlik Taksim’de bulunan Taxim Hill Otel’de açılış konuşmasıyla başladı.

 

Açılış komünist önder İbrahim Kaypakkaya şahsında, devrim ve komünizm şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada Partizan, SMF ve YDİ Çağrı’nın aynı gelenekten gelen kurumlar olduğu vurgulandı. Bu süreçte de bu kurumların ortak etkinlik yapmalarının önemli olduğu söylendi.

Güncel olarak 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan sürecin ülkede var olan hukuksuzluğu perçinlediği belirtilerek, egemenler arası klik dalaşının son hızıyla devam ettiği söylendi.

Açılış konuşmasının ardından panel için hazırlanan sinevizyon gösterildi.  Başkan Mao Zedung önderliğinde Çin Devrimi’ne giden yol, Büyük Proleter Kültür Devrimi ile komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın mücadelesi işlendi.

Sinevizyon gösterisinin ardından panele katılan Her Şeye Rağmen Gazetesi(Almanya) ile Tevgerina Jinen Azad(TJA) adına konuşmacılar sahnede yer aldılar. Birinci oturumda Devrimci Parti ve MLPD’nin mesajı okundu.

Zafere kadar hep birlikte!

Devrimci Parti, panele gönderdiği mesajda Kaypakkaya’nın birleşik devrimin ve 71 devrimci kopuşunun adı olduğu vurgulandı. Bugün devrimcilerin var olan krize karşı Kaypakkaya’nın kopuşunu örnek alması gerektiği belirtilerek “Bugün yapılması gereken İbrahim Kaypakkaya’yı, Mahir Çayan’ı, Deniz Gezmiş’i takvimsel bir yad edişten çıkarmaktır. Türkiye sosyalist hareketinin 71 öncesi durumundan kopuş pratiğine iyi bakmalı yeni kopuş ve atılım süreçlerini örgütlemeliyiz” denildi. Mesajda ayrıca Rojava’da ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu da anılarak Bayraktaoğlu için Kaypakkaya’nın önemli bir yer tuttuğu vurgulandı.

Son olarak Kaypakkaya’yı mücadelede yaşatma sözü veren Devrimci Parti, ‘Zafere kadar hep  birlikte’ diyerek mesajını sonlandırdı

‘Bu çelik aldığı suyu unutmayacak!’

Devrimci Parti’nin mesajının ardından Almanya Marksist-Leninist Partisi’nin(MLPD) panele gönderdiği mesaj okundu. MLPD paneli selamlayarak gönderdiği mesajda Çin Devrimi’nin 70 yaşında olduğu vurgulanarak, “Çin Devrimi’nin öğretileri ve deneyimleri bizlere hala yol gösteriyor ve göstermeye devam edecektir” denildi.

Mesajda komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın Türkiye ve Kürdistan’da işçi sınıfı ve ezilenler için ortaya koyduğu pratiğin devrimin yolu olduğunun altı çizildi. MLPD olarak Türkiye ve Kürdistan devrimine enternasyonel bir dayanışmayla önem verildiği vurgulanarak “Partimiz,  üyesi olduğu ICOR (Uluslararası Devrimci Parti ve Örgütler Koordinasyonu)’u geliştirmek ve güçlendirmek için yoğun bir çaba harcamaktadır. Türkiye’den de bir çok komünist ve devrimci parti ve örgütler ICOR üyesidir. Enternasyonal sosyalist devrimi gerçekleştirmek için birlikte çalışmayı ve dayanışmayı daha da güçlendirip geliştirmeliyiz” denildi. Emperyalizmin yapısal bir kriz içinde olduğu vurgulanarak bu krizin, emperyalistler için bir Pazar daralmasına neden olduğu belirtildi. Gönderdiği mesajda Kaypakkaya için ‘Bu çelik aldığı suyu unutmayacak’ diyerek birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti.

Panel Tevgerine Jinen Azad(TJA) ve Herşeye Rağmen(Almanya) gazetesi adına yapılan sunumlarla devam ediyor.

1105