Pazar Nisan 28, 2024

Komünar Milisler'den 9. Kavga Yılında Molotoflu ve Silahlı Eylem

kaypakkaya haber
DKP/BÖG Milisleri'nin gerçekleştirmiş olduğu eylemin açıklamasını, paylaşıyoruz.

 

İstanbul’da 27 Kasım akşamı, silahlı DKP/BÖG milisleri eylem yaptı. Pankart asan DKP/BÖG milisleri yaptıkları konuşmalarda partimizin görüşlerini halklara, ezilenlere ve işçi sınıfına anlattı. Eylem sonrası yola molotoflar atan milisler eylem yerinden ayrıldı.

HİÇBİR YERDEYKEN HER YERDEYİZ

İşçi sınıfı ve ezilenlerin özgürlük mücadelesini zafere taşımak üzere, ”Kobane düştü düşecek” denilen zamanlarda devrimci savaş alanlarında kurulan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) 9. kavga yılına giriyor. Partimiz 8 yıllık mücadele tarihinde, yola çıkarken sırtlandığı devrimci mirasa ödediği bedellerle nail olmuş; sınıfsız, sömürüsüz ve sınırsız bir dünya yaratmak için taşıdığı sosyalizm bayrağını bir an bile yere düşürmemiştir.

”Adımlarımız, ölümsüz yoldaşlarımızın ayak izlerinin takipçisidir”

Faşizmin içerde işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik saldırıları, devrimcilere dönük tasfiye faaliyeti ve dışarıda ise işgal pratiği yoğunlaşmıştır. AKP-MHP faşizmi, varlığını işçilerin ve Ortadoğu halklarının kanıyla beslemektedir. Tüm bu gerçeklikle, tarihsel devrimci görevlerimizin yakıcılığının farkındayız. Bu anlamda çizgimiz nettir. Adımlarımız, ölümsüz yoldaşlarımızın ayak izlerinin takipçisidir.

Aynur Ada yoldaşın dediği gibi “devrimci savaş dünyanın en haklı savaşıdır”. Bizler, Komünar Milisler olarak, bu savaşın ateşinin ellerimizde olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle hayatımızın her alanını; devrimci savaşın ateşini sırça köşklere, işçiye mezar olan fabrikalara taşımak ve faşizmi dört bir koldan kuşatmak için örgütleyerek büyütecek, zafere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

BÖG’ün 9. kavga yılı vesilesiyle tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları kavgayı büyütmeye çağırıyor, Kasım Atılımı’mızı selamlıyoruz.

DKP/BÖG Milisleri

381