Cumartesi Nisan 27, 2024

Kuruluşunun 50. Yılında Partiyle umudu büyütüyoruz etkinliğinde buluşalım!

kaypakkaya haber
Tüm göçmen işçileri, kadınları, gençliği, devrimci ve tüm yurtseverleri Proletarya partisinin kuruluşunun 50. yılında düzenlediğimiz gecede buluşmaya çağırıyoruz. 28 Mayıs 2022 tarihinde devrim sloganlarımızı hep birlikte haykıralım!

 

24 Nisan 1972 – 24 Nisan 2022.

50. mücadele yılımızın gururunu yaşıyoruz. Proletarya partisinin geride bıraktığı 50 yıllık mücadele tarihi kandan ve ateşten yazılmış bir tarihtir. Bu 50 yıllık mücadele tarihinde yüzlerce şehidimiz proletarya partisinin 50 yıllık tarihinin özü ve özeti oldular.

Proletarya partisinin temelleri İbrahim Kaypakkaya yoldaş tarafından atıldı. Kaypakkaya yoldaş Kemalistlerce Kardeniz de katledilen Mustafa Suphi sonrasının suskunluğunu '72 devrimci atılımıyla bozdu. Proletarya partisi ülkemiz de işçi sınıfının ve ezilen ulusların kutup yıldızı oldu.

Partimiz, kuruluşundan kısa bir süre sonra ağır bir darbe alarak kurucu önderi İbrahim Kaypakkya'yı kaybetse de, faşizm, bu granitten partiyi hiç bir zaman parçalayarak yok edemedi. Dağ başlarında, hapishanelerde, işkencelerde, yargısız infazlarda katledilsek de yok edilemedik. Her yenilgide kendi küllerimizden yeniden harlandık; büyüdük, direnç ve kararlılıkla yolumuza devam ettik. Binlerce taraftarımızla, militanımızla, işçi, köylü, gençlikle ve kadınlarla büyüdük. Bundadır ki, kitleler ısrar ve kararlılıkla: Yol Göstericimiz, İlham ve Güç Kaynağımızdır Partimiz! Sloganını haykırmaya devam ediyorlar.

Yoldaşlar, Göçmen işçiler

Covid-19 salgını son iki yıldır insanlığın geleceğini alt üst etti. 5 milyon insan hastalıktan hayatını kaybetti. Kapanma ve yasaklar hala devam ediyor. Büyük ilaç tekelleri kendi burjuva hükmetlerinden aldıkları destekle pandemiyi bir kar alnına çevirdiler. Aşı üzerindeki patent kaldırılmadığı için milyonlarca insan ölüm kalım mücadelesi vermektedir.

Faşist AKP iktidarı yanına aldığı MHP ile uyguladığı açık faşizmle ülkemizi açık bir hapishaneye çevirmiş bulunuyor. Tüm demokratik haklar rafa kaldırılmıştır. Hapishaneler tıka basa dolu. Polis işkencesi ve ev baskınları devam ediyor. İşçiler grev yapamaz durumda. Öğrencilerin gösterilerine polis saldırıyor, tutukluyor ve yargılıyor. İşsizlik çığ gibi büyürken, insanlar yaşamak için çöplerden yiyecek toplayarak yaşamaya çalışıyor. R.T. Erdoğan ve şürekası ise halkın vergileriyle sefa içinde yaşıyor.

Evet tüm bunlardan kurtulabilir, kendi iktidarımızı kurabiliriz. Proletarya partisi 50 yıldır halkın kurtuluşu için canla ve başla mücadele ediyor.

Tüm göçmen işçileri, kadınları, gençliği, devrimci ve tüm yurtseverleri Proletarya partisinin kuruluşunun 50. yılında düzenlediğimiz gecede buluşmaya çağırıyoruz. 28 Mayıs 2022 tarihinde devrim sloganlarımızı hep birlikte haykıralım!

50. Yıl: Yol Göstericimiz, İlham ve Güç Kaynağımızdır partimiz!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Yaşasın Ulusların Özgürce Ayrılma Hakkı!

 

GECE TERİP KOMİTESİ

614