Cumartesi Nisan 27, 2024

MLKP KÜRDİSTAN ÖRGÜTÜ: “Serfiraz Nîdal (Welat Yıldız) Yoldaş Ölümsüzdür!”

kaypakkaya haber
Devrim kurumları Serfiraz yoldaşın hastalığı yenme mücadelesinde bütün imkanlarını seferber etti.

 

Parti adıyla Serfiraz Nîdal (Welat Yıldız) yoldaş Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı olarak görevini sürdürdüğü sırada kanser teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 8 Nisan 2022 tarihinde Rojava’da ölümsüzleşti. Devrim kurumları Serfiraz yoldaşın hastalığı yenme mücadelesinde bütün imkanlarını seferber etti.

Serfiraz Yoldaş (Welat Yıldız) 12 Mart 1991’de Amed’de doğdu. Yirmili yaşların başında Kürdistanlı bir komünist olarak kendi tarihini yazmaya başladı. O Kürdistan’ın başeğmez, militan ve özgür savaşçılarının izinden giden bir komünist oldu. İnançlı bir Kürt yurtseveri ve adanmış bir komünist olarak ömrünü tamamladı.

15 Şubat 2012’de tutuklandı beş yılı aşkın süre zindanda tutuldu. Boyun eğmedi. Teslim olmadı. Direndi ve kendini eğitti.

Hapishaneden çıkar çıkmaz devrimci görevlerinin başına geçti. Şevkle, inançla çalıştı. Kürdistan’ın ulusal ve sosyal kurtuluşunun iç içe olduğunun bilinciyle MLKP’nin sosyalist yurtseverlik çizgisini devrimci yaşamında cisimleştirdi. MLKP’nin Kürdistan devriminin, Kürdistan’ın ulusal ve sosyal kurtuluşunun silahlı devrim olmaksızın gerçekleşemeyeceği görüşünü eylemiyle bayraklaştırmak istiyordu. Kürdistan devriminin bir silahlı savaşçısı olmak için sabırsızdı. Bu amaçla Hüseyin Demircioğlu Akademisi’nde ideolojik, siyasi ve askeri eğitim gördü. Hemen sonra Rojava’ya, devrim topraklarına geçti. Silahlı devrimci mücadeleye hazırlık kapsamında Şengül Boran Parti Okulu’nda çalışmalarına devam etti.

Gönlünde dağlar yatsa da Rojava Devrimi’nin savunulmasına ve Parti’nin Rojava’daki inşasına katılmada tereddüt göstermedi, ön cephe hattında konumlanmış olan Alişer Deniz Tugayı’nda komutanlık görevini üstlendi.

Serfiraz yoldaş militanlığı, kararlılığı, direnişçiliği, adanmışlığı ile olduğu gibi dayanışmacılığı, paylaşımcılığı ve mütevaziliği ile de örnek oldu. İnsan ilişkilerinde olduğu gibi doğa ile kurduğu ilişkilerde de içten ve özenli bir komünistti. Çalışma alanlarındaki ve kendindeki erkek egemen bilincin çeşitli yansımalarına karşı partinin kadın özgürlük mücadelesi çizgisini rehber aldı.

Serfiraz yoldaş Birleşik Bağımsız Özgür Sosyalist Kürdistan mücadelemizin öncü komutanlarından biriydi. O, özgür Kürdistan kavgamızın komünist genç kartalıydı. İdealleri ve anısı zafer sözümüzdür.

Serfiraz Nîdal Yoldaş Ölümsüzdür!

Serfiraz Nîdal Yoldaş Mücadelemizde Yaşıyor!

Yaşasın Birleşik Bağımsız Özgür Sosyalist Kürdistan Mücadelemiz!

Yaşasın Rojava Devrimi!

9 Nisan 22

311