Cumartesi Nisan 27, 2024

MLKP savaşçısı Saruhan İsviçre’de anıldı

kaypakkaya-partizan
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Oğuz Saruhan, İsviçre’nin Basel ve Zürich kentlerinde anıldı.

 

BASEL

Basel’deki anma, saygı duruşu ile başladı. MLKP adına yapılan konuşmada, “Saruhan’ın ölümsüzleşmesi, bir çağrıdır” denildi.

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren her devrimci gibi Saruhan’ın da yıldızlara yürümesinin, Türkiye ve Kürdistan gençliğine savaş siperlerinde özgürleşin çağrısı olduğunu belirten konuşmacı, “O, Kürdistan topraklarında ölümsüzleşen Yılmaz Selçuk ve Serkan Tosun yoldaşlar gibi sosyalist yurtsever, genç bir işçi bir komünisti. O ‘Biz özgür bir yaşamı kurmaya ve Kobanê'nin özgürlüğü için buraya geldik ve biz sosyalistler ucuz bir ölümü kabul etmiyoruz’ diyerek ölümsüzleşti. O kendisinden öncekiler gibi işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşunun Feda bölüğü olarak, bölge halklarını Faşist DAİŞ çetelerine karşı savaşma ve özgürleştirme çağrısını kendisine rehber edindi” dedi.

Rojava’da yaşamını yitiren Serkan Tosun, Suphi Nejat Ağırnaslı, Sibel Bulut ve Oğuz Saruhan’ın anılarına, ideallerine bağlılık sözü de veren MLKP temsilcisi, devrimci savaşı yükseltmeyi sürdüreceklerini de ifade etti.

BEKSAM üyeleri ve dostlarının da katıldığı etkinlikte MKP’nin mesajı da okundu. Anma, sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisiyle sona erdi.

ZÜRİCH

Zürich’teki anma etkinliği de saygı duruşu ile başladı. Ardından MKP ve TKP / ML adına da konuşmalar yapıldı. MLKP adına yapılan konuşmada, “Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı emekçiler, sol parti örgüt ve çevreler bilmeli ki, bugün Rojava devrimine ve Kobanê direnişine kayıtsızlık, güncel, politik görevlerin en önemlisinden kaçıştır” denildi.

Rojava devrimine ve Kobanê’ye kayıtsızlığın Türkiye ve Kuzey Kürdistan devrimine kayıtsızlık olduğu, halk düşmanı AKP’ye karşı verilen mücadeleye kayıtsızlık olarak ele almak gerektiği belirtildi.

TKP/ML adına yapılan konuşmada ise, bu gün hala Kobanê'deki gelişmelere karşı duyarsız kalan devrimci demokrat ilerici kesimler duyarlı olmaya çağrıldı ve Kobanê'deki faşist DAİŞ çetesine karşı mücadeleyi büyütmenin önemine vurgular yapıldı.

Ardından söz alan MKP temsilcisi, “Rojava devrimi nazarında Kobanê direnişinde, Kürt ulusunun, Süryaninin, Arap halkının, özgürlük çığlığını, canları ve kanları pahasına devrimci dayanışmanın görkemli duruşuna dönüştüren Oğuz Saruhan şahsında tüm bağımsızlık, halk demokrasisi, Sosyalizm ne Komunizm şehitlerini saygıyla anıyoruz” denildi.

Bir kişi, Saruhan için yazdığı şiiri okuduğu anma sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.

1365

Son Haberler