Cumartesi Nisan 27, 2024

MLPD: Filistin kurtuluş mücadelesi ile dayanışma suç değildir

kaypakkaya haber
MLPD ve gençlik örgütü REBELL, Zora'ya yönelik ev baskınlarına tepki gösterdi. Filistin kurtuluş mücadelesiyle dayanışmanın kriminalize edilmesine tepki gösteren MLPD, "Zora'ya dayanışma selamlarını gönderiyor. Filistin kurtuluş mücadelesi ile dayanışma suç değildir" diye belirtti.

 

Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) ve gençlik örgütü REBELL yazılı açıklama yaparak, Alman polisinin Zora üyelerinin evleri ve kadın kafesine yönelik baskınlarına tepki gösterdi.

Polis baskınlarını, "Filistin kurtuluş mücadelesiyle dayanışmaya karşı haftalardır yaşadığımız devlet aygıtının faşistleştirilmesinde yeni bir aşamanın parçası" olarak nitelendirilen açıklamada, FHKC ile ilgili Zora'nın açıklamalarının "terörün desteklenmesi" olarak yansıtılmasına tepki gösterdi.

FHKC'nin marksist leninist bir örgüt olduğu belirtilen açıklamada, FHKC'yi "terör örgütü" olarak nitelendiren Alman devletinin Zora'ya yönelik baskısının antikomünist bir karakter taşıdığı vurgulandı.

Alman burjuva basının haberlerinde, "Filistin yanlısı" her tutumun kriminalize edilmesine tepki gösterilen açıklamada, "Bu açıkça ev aramalarına ve sol, devrimci ve özellikle marksist leninist güçlerin kriminalize edilmesine kapı açmayı amaçlamaktadır. MLPD ve Enternasyonalist İttifak'ın mitinglerinin yasaklandığını ya da bildirilerimizin yer aldığı broşürlere el konulduğunu daha önce deneyimledik. Bu yaptıklarının yanlarına kar kalmasına izin verilmemelidir" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "MLPD ve gençlik örgütü REBELL, Filistin kurtuluş mücadelesiyle dayanışmanın bu şekilde kriminalize edilmesini protesto ediyor. Zora'ya dayanışma selamlarını gönderiyor. Filistin kurtuluş mücadelesi ile dayanışma suç değildir."

285

Son Haberler