Pazartesi Nisan 29, 2024

Nor Zartonk'un yeni sayısı çıktı

kaypakkaya-partizan
Nor Zartonk'un yeni sayısı çıktı. Dergi, Dink'in kaledilişinin yıl dönümünde, "Hrant Dink, kılıç artıklarının sesi ve Ermeni Soykırımı'nda katledilenlerin çığlığıdır" başlığıyla çıktı. Açıklama yapan Nor Zartonk, "Hrant Dinklerin, Berkin Elvanların, Metin Göktepelerin, Ceylan Önkolların, Nihat Kazanhanların, Eylül Cansınların katilleri bilin ki, Hrant Dink bir halkın direnişinin adıdır" dedi.

 

Nor Zartonk (ՆՈՐ ԶԱՐԹՕՆՔ) dergisinin Ocak-Şubat sayısı çıktı.

Derginin kapağında, "Hrant Dink Ermeni Soykırımı'nda katledilenlerin çığlığıdır" yazılı satırlar ve Dink'in resmi yer aldı.

Nor Zartonk, Hrant Dink'in katledilmesine ve yeni sayılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: "8 yıl önce bugün, istihbaratından hükümetine, polis teşkilatından silahlı kuvvetlerine, medyasından yargısına, gizli-aleni devletin tüm organları tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bir milli mutabakat çerçevesinde birleşti ve devletin yüz yıllık Ermeni Soykırımı'nı inkar politikasını yere çalan bir Ermeni'yi, Hrant Dink'i, Hrant ahpariğimizi katletti.

Onlar tıpkı yüz yıl önce bir halkı, Ermeni halkını topyekün imha etme planları kurdukları gibi 8 yıl önce Hrant Dink'i katletmenin peşindeydiler, katlettiler! Ama şimdi, şu anda binlerce Hrant Dink olarak karşınızdayız! Ey işçi katilleri, alın teri hırsızları, halk düşmanları, soykırımcılar, inkarcılar, bir bebekten katil yaratanlar! Buradayız! Unutmadık affetmeyeceğiz!

AKP hükümeti öyle hassas davranıyormuş ki, 32 saat içerisinde faili yakalamışlar. Öyle hassas davranıyorlar ki 8 yıl boyunca, cinayette parmağı olan kim varsa ödüllendirildi! Kimi MİT'te çok kutsal görevlere getirildi, kimisi İçişleri Bakanı oldu, milletvekili oldu, halkın alın terini ayakkabı kutularına doldurdu! Hükümet faili yakaladığından beri Sevag Balıkçı, Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde 24 Nisan 2011'te katledildi. Samatya'da Maritsa Küçük vahşice katledilirken yaşlı Ermeni kadınlara yönelik saldırılar sürdü. Soma'da 301 işçi katledildi, Roboski katliamının faillerini göz görmedi, Gezi'de gençler, Cizre'de çocuklar öldürüldü ve AKP kurmayları meydanlarda 'affedersiniz' Ermenilere nefret saçmaya devam etti!

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde bir dava sürüyormuş. Bu dava Ankara'nın dehlizlerinde kaybolmayacakmış! Evet, gerçekten de kaybolmadı. AKP hükümeti, kendi faşist iktidarını güçlendirmek için bu dava ile önce Ergenekoncuları bertaraf etti, şimdi de düne kadar eteklerine kapandığı Gülen Cemaati ile olan iktidar kavgasının aracı olarak yine Hrant Dink davasını kullanıyor!

Tıpkı Hrant Dink'in söylediği gibi gerçek hakem halklar ve onların vicdanlarıdır. Sizler, gerçek adaletin mahkemelerinde, Türkiye halklarının yüreklerinde ta en başından mahkum edildiniz. Bizler, sizin adalet oyununuza tarihin hiçbir döneminde seyirci kalmadık, kalmayacağız!

Sizler, Hrant Dinklerin katilleri, Sevag Balıkçıların, Maritsa Küçüklerin, Ali İsmail Korkmazların, Berkin Elvanların, Metin Göktepelerin, Ceylan Önkolların, Ümit Kurtların, Nihat Kazanhanların, Eylül Cansınların katilleri, haramiler, bu bezirgan saltanatının bekçileri, bilin ki Hrant Dink bir davanın değil, bir halkın direnişinin, kendi kimliğiyle var olma mücadelesinin adıdır!

 

Hrant Dink kılıç artıklarının sesi ve Ermeni Soykırımı'nda katledilenlerin çığlığıdır!"

Nor Zartonk dergisine Taksim Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği, Semerkant Kitabevi ve Şişli'deki Detay Müzik'ten ulaşılabilir.


1311