Perşembe Mayıs 9, 2024

Nürnberg ve Ulm'de 1 Mayıs coşkulu ve görkemli olarak kutlandı!

kaypakkaya-partizan
TKP/ML pankartinin arkasinda onlarca KAYPAKKAYA resimli partizan flamalari taşindi.

 

NÜRNBERG:Nürnberg kentinde yıllardır iki yürüyüş yapılmakta, birisi Sendikaların düzenlediği, diğeri Anti faşist otonom grupların düzenlediği. DGB nin yürüyüşü, bugün Saat 10.00 da Aufsessplatz dan başladı ve şehrin işlek caddelerinden yürünerek DGB binasi önündeki Meydanda yapılan miting ile devam etti.Bu yıl  1 Mayıs`a katılımın daha kitlesel olduğu gözlemlendi. Türkiyeli ve Kürdistanlı Göçmen örgütlerinden ATiF,PARTiZAN,AGiF,AKM, YEK-KOM,SYKP,DiDF,KOMKAR,KURTULUS CEPHESI nin de yer aldığı yürüyüşte  tahminlere göre  3000 civarında  işçi ve emekçi yürüdü.

ATiK pankartı arkasında toplanan 70 civarında kitle, Kaypakkaya T-Shirtleri ve Partizan bayraklarıyla canlı ve dikkat çekiciydi.Yürüyüş boyunca “Her yer Taksim her yer direniş” “Yaşasn enternasyonal dayanışma” Kahrolsun Emperyalizm ve faşizm” Hak gasplarına son” ” 1 Mayıs, 1 Mayıs seni yaşatacağız” “Önderimiz Ibrahim, ibrahim Kaypakkaya” “Yaşasın Sosyalizm” “Yaşasın Devrimci Mücadelemiz” gibi sloganlar haykırıldı.Yürüyüş boyunca ses cihazindan, Enternasyonal,1 Mayıs,18 Mayıs,Partizan,çav bella gibi marşlar  kitleye dinletildi. ATiF in çıkarmış olduğu almanca bildirinin dağıtımı yapıldı.

Miting alanına gelindiğinde  bir kısım ATiK ve Partizan  aktivistleri Otonom grupların düzenlediği ” Devrimci 1 Mayıs”a bayraklarıyla katıldılar Bu yürüyüşe de  tahminen 2000 civarında katılımın olduğu gözlemlendi.

Devrimci dayanışma örneği..!

Miting meydanında DGB nin, MLPD  (Almanya Marxist-Leninist Partisi) ne yönelik informasyon masası açtırmama kararına pratik olarak karşı koyuldu. MLPD `ye izin verilmese de, ATiK` inde içinde bulunduğu Demokratik güçlerin desteği ve dayanışmasıyla, masayı kaldırın kararını bildirmeye gelen DGB (Alman Sendikalar Birliği) nin ordnerleri protestoyla geri yollandı.“Hoch die Internationale Solidäritet ” Schulter an Schulter gegen Kapital” sloganları  haykırıldı. Eğer, MLPD masası kaldırılacaksa topluca tüm devrimci örgütler olarak hepimizin tavır koyacağı ve çadırlarımızı ve standlarımızı  hep birlikte kaldıracağımız, aktif protetoya baslayacağımız ve kürsüye yürüyeceğimiz  söylendiğinde, kararlılığımızı gören, DBG nin sendika bürokratları  daha fazla tavırlarını sürdürmeyi göze alamadılar.

ATiK aktivistlerinin MLPD nin Standını koruması ve  aktif dayanışma göstermesi diğer demokrat kesimlercede olumlu karşılandı.

************************************************

 Ulm: ‏1Mayıs dünya işçi sinifinın birlik ve mücadele günù olarak 128 yıldir kutlanmaktadir.Bütün saldiri ve zorbaliklara rağmen bedel ödenerek kazanilan haklarin korunmasi ve ileriye taşınması için verilen mücadele bugün açısında büyük önem taşimaktadir.Bizlerde bu önemin bilinciyle hareket ederek ulm Devrimci güçbirliği platformu içinde hazirliklarimizi tamamladik.

1Mayıs günü Alman kitle örgütleri ve partilerinin yanı sıra türkiyeli devrimci parti ve demokratik kitle örgütlerinin yer almasiyla yürüyüş başladı.kendi kortejimizin en önünde Almanca,kürtçe ve türkçe Yaşasin bir mayis TKP/ML pankartinin arkasinda onlarca KAYPAKKAYA resimli partizan flamalari taşindi.Kitle örgütlerinden ATIF ise ırkçılıği teşhir eden pankartiyla yer aldi.

Yürùyüş boyunca A/p türkçe ve Almanca yapildi.Genel olarak canlı geçen yürüyüş miting alaninda yapilan konuşmalarla devam etti.Ardindan açilan stantımizin orda geç geç saatlere kadar bekliyerek etkinliğin son bulmasiyla dağildik.

1905