Cuma Mayıs 10, 2024

Özgecan’ın Hesabını Kadınlar Soracak!

kaypakkaya-partizan
Artık kadınlar için artık sabrın taşı çatladı! İsyan! İsyan! İsyan!

 

Türkiye’nin Tarsus kentinde, Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan üç erkek tarafından toplu tecavüze uğradı ve yakılarak vahşice öldürüldü.

Kadınlar günlerdir sokakta! Türkiye’nin dört bir yanında kadın isyanı sel olup taştı. Mersin’den İzmir’e; İstanbul’dan Samsun’a kadar "Kadın cinayetleri son bulsun" diye haykırıyorlar!

Kadınlar; devlet görevlileri, din alimleri tarafından verilen fetvaları istemiyor. Kadınlar; adalet ve özgürlük istiyor! Kadınlar; yaşam hakkı istiyor! Ne yazık ki Türkiye’ de ve dünyanın birçok yerinde her canlının en doğal hakkı olan yaşam hakkı, kadınların elinden alınıyor!

Yaşam hakkı istiyoruz. Çünkü erkeklerin sevgisi bizim kanımızı akıtıyor, öldürüyor!.. Türkiye’de her gün ortalama beş kadın öldürülüyor!

Yaşam hakkı istiyoruz. Çünkü erkek devlet, tecavüzcüleri ve kadın katillerini koruyor.

Kadınlar isyanda. Çünkü 12 yıllık AKP iktidarı muhafazakar, İslamcı, gerici politikalarıyla en fazla kadına saldırıyor. Cumhurbaşkanından, Meclis Başkanına, Başbakanından Bakanlarına kadar her gün kadınların haklarını kısıtlayan açıklamalar yapıyorlar. Yapılan tüm yasal düzenlemelerin kağıt üzerinde kaldığı, taciz, tecavüz ve kadın cinayeti davalarında mahkemelerin erkeklik indirimi vermek için yarıştığı bir ülkede erkek şiddetinden, kadın katliamından sorumlu olan devlettir!..

“Her sezaryen bir Uludere’dir!”, “İffetli kadın kahkaha atmaz!” “Hamile kadın sokakta dolaşmasın!” diyen Türk devleti, bizzat kadın cinayetlerinin azmettirticisidir!

15 yaşında toplu tecavüze uğrayan N. Ç davasında "çocuğun rızasının olup olmadığını" tartışan Türk yargı sistemi bizzat katliamların, tecavüzlerin azmettiricisidir!

Erkek egemen sistem ve mevcut erkeklik anlayışı yıkılmadan, en temel hak olan yaşam hakkı kadınlar için güvence altında olamaz!..

İşte isyanımız bunadır! Çünkü artık tahammül sınırı aşılmıştır! Kadınlar sokaklarda gezemez hale gelmişlerdir! Her gün kadın bedeni üzerinden yapılan cinsiyetçi politikalar, kadına ölüm ve tecavüz getirmektedir...

Sadece Türkiye’de değil, yaşadığımız Avrupa topraklarında da kadına yönelik şiddet artmakta. Tuğçe, daha birkaç ay önce Almanya’da tacize uğrayan iki Alman kadını korumak isterken tacizci erkekler tarafından öldürüldü.

Tuğçe’nin ve Özgecan’ın çığlığı çığlığımızdır! Bu çığlık artık büyüyor! Önüne geçemeyecekler, kadınların öfkesinde boğulacaklar!

Artık tek bir kadının bile şiddet görmesine, katliamına tahammülümüz yok! Adalet istiyoruz! Yaşam hakkı istiyoruz! Erkek egemen tecavüz kültürünün son bulmasını istiyoruz!

Artık kadınlar için artık sabrın taşı çatladı! İsyan! İsyan! İsyan!

Özgecan’ın çığlığını dünyanın dört bir yanına taşıyacağız! Toplumsal erkeklik kadınlara ne giyeceğini değil, tecavüz hakkının olmadığını öğretsin. Bugün artık erkeklerin erkekliklerini sorgulama vaktidir! Tecavüz bir insanlık suçudur!

Özgecan Aslan’ı unutmayacağız!

İSYAN! YAŞAM! ÖZGÜRLÜK!

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ

 

1102