Cumartesi Nisan 27, 2024

Paris Katliamını Unutmayacak, Unutturmayacağız!

kaypakkaya-partizan
Hergün Büyüyen Öfkemizle, Hesap Sormaya Devam Edeceğiz!

 

Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez... Kürt özgürlük mücadelesinin dünü, bugünü ve yarınını temsil eden kadınlar... Avrupa'nın orta yerinde, Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledildiler. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen hala failleri ve arkasındaki güçler açığa çıkarılmadı...

Bu katliamdan; Türk devleti ve Fransa'nın yanı sıra AB emperyalistleri de sorumludur. Suskunlukları bundandır. Susuyorlar, susacaklar çünkü; suç ortağıdırlar.
Fransa'nın kalbinde gerçekleştirilen katliamda, Kürt özgürlük mücadelesinin simgesi olan kadınlara sıkılan kurşunlar, sadece Kürt halkının özgürlük mücadelesini hedeflememişti. Kadınların uyanışı, isyana duruşu ve ayağa kalkışını da hedeflemişti.

Yıllarca insan yerine konulmayan, din, töre ve geleneklerle sindirilen, susturulan Kürt kadınlarının, özgürlük mücadelesi ile dirilişini ve dünya kadınlarının özgürlük mücadelesine ışık tuttuğu gerçeğini hazmedemeyen faşizm, bu saldırı ile bir kez daha kirli yöntemlerden medet umma arayışına girmiş, fakat başaramamıştır!..

Kobane direnişi buna örnektir!..
Kobané'de DAİŞ faşistlerine karşı örülen barikatta; Arin Mirxan, Kader Ortakaya ve Sibel Bulut gibi, ışığını Sakine'lerden, Roza'lardan alan kadınlar, dünya halklarına özgürlüğün yolunu gösteriyorlar. Eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesi, Kobane'de destansı direnişler yaratarak ilerliyor...
 
Sakine, Fidan ve Leyla... Arin, Kader ve Sibel... Onlar; varlık ve özgürlük mücadelesinin yiğit kadınları... Onların yasıyla değil, geride bıraktıkları ve hergün katlanarak yükselen öfke ve inançları ile bileneceğiz!.. Onurlu yaşamlarından ders alarak, akıttıkları kandan yeni bir dünya yaratarak ilerleyecegiz!..

Katillere ve arkasındaki güçlere, onları koruyan korkak bekçilere sesleniyoruz; Bu katliam aydınlatılana ve katillerinden hesap sorulana kadar peşinizde olacağız!..

Yerli ve Göçmen Kadınlar;
Kürt kadınlarının var olma mücadelesi, Kobane direnişi ile dünya kadınlarına ait bir mücadele haline gelmiştir. Sakine, Fidan ve Leyla; bugün Kobane'de dünya halklarının karanlığa karşı mücadelesini temsil eden geleneğin kadınlarıdır.
Onlar şahsında kadın özgürlük mücadelesine sahip çıkın!.. Karanlığın bekçilerinden hesap sormak, cesaretlerini kırmak için ellerinizi ellerimize katın!.. Katın ki; karanlıkların perdesi yırtılsın!.. Katın ki; dünyamız aydınlansın!..


Yaşasın Kadın Özgürlük Mücadelemiz!
Jin Jiyan Azadi!
Ocak 2015
AvEG-Kon
SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ

1266