Cumartesi Nisan 27, 2024

Sincan'daki devrimci tutsaklardan Şengal'e yardım

kaypakkaya-partizan
Sincan 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan TKP/ML, MLKP ve MKP dava tutsakları, Rojava ve Şengal'e yardım kampanyasına maddi destekte bulundu.

 

 Sincan 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan TKP/ML, MLKP ve MKP dava tutsakları, Rojava ve Şengal'e yardım kampanyasına maddi destekte bulunduğunu açıkladı.

Tutsaklar, ETHA'ya gönderdikleri mektupta, kendine insanım diyen herkesi soykırım girişimine kaşı dayanışmayı yükseltmeye çağırdı.

Tutsakların mektubu şöyle:

"Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri tarafından beslenip önü açılan IŞİD çetesinin Kürt halkımız başta olmak üzere Ortadoğu'nun tüm ezilen ulus, halk ve inançlarına, devrimci- demokratik güçlerine karşı başlattığı saldırı ve katliamlar serisine bir yenisi eklendi.

Irak hamlesiyle yeni bir düzey kazanan bu katliamlar dizisi Şengal saldırısıyla bir soykırım girişimine dönüşmüştür. Ortadoğu'nun en kadim ve mazlum halklarından, inançlarından olan, 72 kez soykırımla yüzyüze kalan Êzidî Kürtleri bir kez daha (egemenler eliyle yönlendirilen IŞİD'e karşı bir) varlık yokluk savaşı vermektedir. IŞİD çetesinin kırım siyasetinin hedefinde bulunan Êzidî Kürtleri başta gelmek üzere tüm ezilen ulus, inanç ve kültürlere sahip çıkmak devrimci demokratik direniş güçlerini her yolla desteklemek siyasi olduğu kadar insani bir sorumluluktur.

Bizler Sincan 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan TKP/ML, MLKP ve MKP dava tutsakları olarak emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin cinayet ve soykırım şebekesi rolünü üstlenen IŞİD'i bir kez daha lanetliyor, Êzidî Kürtleri başta gelmek üzere gerici- faşist soykırım tehdidi karşısında bulunan bütün ulus, halk ve inançlarının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Kendimizi Rojava'da ve Şengal'de yükseltilen direniş cephesinin bir parçası sayıyoruz.

Bu kapsamda bulunduğumuz koşullar içinde direniş ve dayanışmaya ses verebilmek için topladığımız giyecek eşyası ve 1000 TL parayı ilgililere gönderdik.

Tüm ilerici, devrimci, demokrat, dahası kendine insanım diyen herkesi bu soykırım girişimine kaşı durmaya, direniş ve dayanışmayı yükseltmek için her türlü yol ve araçla harekete geçmeye, duyarlılığı yükseltmeye çağırıyoruz."

Kaynak:ETHA

1443