Cumartesi Nisan 27, 2024

TAK: 2017'yi Türk faşizmine haram edeceğiz

kaypakkaya-partizan
Teyrên Bazên Azadiya Kürdistan (TAK), resmi internet sitesinden 2016 yılını değerlendiren bir açıklama yayınladı.Resmi internet sitesinden açıklama yapan Teyrên Bazên Azadiya Kürdistan (TAK), “2017 yılını Türk faşizmine haram edeceğiz”

 

TAK açıklamasında, “Kürt halkı ve onun özgürlük savaşçıları olarak zafere emin adımlarla ilerlediğimiz bir yılı geride bırakırken ve yeni yıla girerken tarihin “ileri” emri temelinde yürüyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Ankara’da Zınar Raperin Yoldaşın fedai eylemiyle 2016 yılının düşmandan hesap sorma ve intikam yılı olacağı belirlenmiş, yıl boyunca kahraman yoldaşlarımızın indirdiği darbeler ardından halkımızın on yıllardır birikmiş öfkesi son olarak Çekdar yoldaşımızın elinde bir yumruk olarak Kayseri’de düşmana inmiştir” denildi.

“Bu süreçte; düşman tarafından azgınlaşarak geliştirilen saldırılar da göstermektedir ki, Erdoğan ve onun siyasi-askeri ordusu, durursa yıkılacağı korkusuyla saldırmaktadır” denilen açıklamada, “İktidar hırsı ve hegemonik hesapların sonucu olarak faşizmle, sürüleştirilmiş toplumun vergileriyle ayakta kalan devlet imkanları bir aradaysa ve kaybetme korkusu yaşanıyorsa çırpınarak etrafı tırmalayan bir kediye dönerler. Kürt soykırımına pervasızca yönelenler; artık yalanlarıyla gerçekleri gizleyemiyor; aksine daha çok batıyor, sona yaklaşıyor. Bir eylemimizle dahi yerle bir oldukları göz önündeyken “Onlarcasını durdurduk” diyerek övündükleri eylemlerimizin akıbetlerini halkımızdan gizlemedik. Yoldaşlarımızdan bazıları büyük hedeflerine ulaşamamış olsalar da soykırımcı TC’yi fedai tutumlarıyla darbelediler. Geride kalan yüzlerce fedaide ise; yarım bıraktıklarını tamamlama azmini büyüttüler.

Son olarak işkenceci bir güruh olan, sokaklardaki insanlarımıza acımasızca yönelen, katliam yetkisiyle donanmış bir düşman güç olarak “‘Çevik’ Kuvvetler” denilen AKP polislerini vurduk. İşgalci TC’nin kalbi İstanbul’da 10 Aralık 2016 tarihinde Kürt soykırımcısı, faşist güçler Şervan ve Andok yoldaşlarımızın eylemleriyle bir kez daha kahroldu. Yıllardır Kürdistan halkının kanına girmiş, bir katliam tugayı biçiminde örgütlenmiş olan Kayseri Komando Tugayı’na yönelik eylemimizle bu cellatlardan tarihi bir intikam aldık. Binlerce köyümüzün yakılıp yıkılması, en son şehirlerimizin yerle bir edilmesi ve binlerce insanımızın işkenceyle katledilmesinin hesapsız kalmayacağını Çekdar arkadaşın bu kahramanlık eylemi ortaya koymuştur” ifadelerine yer verildi.

‘KATLİAMCILARDAN HESAP SORUYORUZ, İNTİKAM ALIYORUZ

TAK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

Tüm kamuoyuna bildiririz ki yaptığımız eylemlerle tarihte isyan bastırma bahaneleriyle Geliye Zilan’da, Ağrı’da, Dersim’de yaptıkları katliam ve soykırımlara pervasızca yenilerini ekleyenler, Roboski’de döktükleri Kürt kanına doymayanlar, nice Kürdistan şehrinde insanlarımızı cayır cayır yakanlar, cansız bedenlerle çirkince oynayanlar, çocuklarının gözleri önünde annelerinin, kardeşlerinin cenazelerini günlerce sokaklardan aldırtmayanlar, evleri şehirleri yerle bir edenler ve yıkanlardan hesap soruyoruz, intikam alıyoruz.

Halk tarihimize baktıkça onlarca kez intikam yemini etmiş özgürlük savaşçıları olarak, katlanarak sürdürülen saldırılar karşısında çoğaldığımızı herkes bilmelidir. Analarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yoldaşlarımızın bedenlerinden akan kanın öylece akıp gittiği, unutulduğu, unutulacağı sanılmasın. Bu asla olmayacak! Fedai şehitlerimizden Eylem yoldaşımızın belirttiği gibi “Kan su olmaz derler. Kanın aktığı yer de hesabını sorana dek kurumaz, hep taze kalır. Biz görmesek de, üstüne yağmurlar, karlar yağsa da o muhakkak oradadır. Kan, ancak kanla temizlenir. Yapılan zulümlerin bazıları unutulabilir, affedilebilir. Israrla en doğal insani hak olan yaşam hakkını alırsanız, bu affedilmez. İnsanlarımızın bedenini parçalayanlar affedilmez. Bakmaya kıyamadığımız erkeklerimiz, kızlarımızın cenazelerine yapılanlar affedilmez.”

‘HER SALDIRI EYLEM TALİMATIDIR’

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak düşmanımıza tarihten bu yana sürdürülen soykırımlara karşı duyduğumuz öfkemizden, intikam gerekçelerimizden, onurlu ve kimlikli yaşam amacımızdan güç alarak kendi öz gücümüze dayanarak mücadele yürüten bağımsız bir gücüz. Kürdistan halkını pasif mücadele anlayışların ve işbirlikçi yaklaşımların insafına terk etmemek adına TAK olarak varlığımızı ilan ettik, öyle var olmaya da devam edeceğiz. Talimatlarımızı ise; düşmanımızın geliştirdiği saldırılardan alıyoruz. Başkan APO’ya, halkımıza ve ülkemize yapılan her saldırı bizim için düşman tarafından verilmiş karşı saldırı ve eylem talimatıdır. Dünyanın herhangi bir devleti, örgütü, kurumuyla bağımız bulunmamaktadır. Halkımızın özgürlüğü ve çıkarları temelinde mücadele yürüttüğünü iddia eden diğer parti ve örgütlerle dahi herhangi bir bağımız bulunmamaktadır. Yani hiçbir Kürdistani örgütle bağımızı yoktur. Bu durumu, şimdiye kadar ortaya koyduğumuz bağımsız eylem çizgimiz kanıtlamaktadır. Kürt örgütü olduğunu iddia edip Kürt düşmanlarına vurduğumuz eylemlerimizi eleştirmekle kalmayıp kınayanlarla herhangi bir ilişkimizin olması da beklenemez.

Zınar, Doğa, Eylem, Munzur, Rojhat, Asya, Kemal, Güven, Harun, Tirej, Şervan , Andok ve Çekdarların ruhuyla ve onların ardılları olmanın şerefiyle Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak eylemlerimizin intikam yeminimiz temelinde süreceğini başta faşist sömürgeci soykırımcı TC güçleri olmak üzere herkes bilmelidir.

Ey iktidar delisi Erdoğan ve onun kulları; özgür yaşamayı en çok hak eden bir halka yaşattırdıklarınızın bedelini ödüyorsunuz, daha da ödeyeceksiniz. Halk olarak bize yaşattığınız her acıyı misliyle size yaşatacağız. Kürtleri kullaştıracağınız hevesine kapıldınız. Her saldırınızla kendi sonunuzu getirdiğinizi göremeyecek kadar körleştiniz.

‘YIKIMIN EŞİĞİNE GETİRDİK’

Şunu bilin ki; Kürt halkı üzerindeki soykırıma devam etmeniz halinde karar alan, karara ortak olan ve uygulayan herkesi aileleriyle birlikte ne olursa olsun ortadan kaldırır, Türkiye’yi alt üst ederiz. Biz sözümüzde durduğumuzu defalarca kanıtlamış Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak, şimdiye kadar boğazınızda düğüm olduysak bundan sonra soluğunuzu tümden keseceğiz, kalbinize saplanan bıçak olduysak derinlere inerek hayat damarlarınızı keseceğiz, beyninize inen darbe olduysak beyninizi dağıtacak şiddetle üzerinize geleceğiz. Sizi vurduğumuz darbelerle çöküşün ve yıkımın eşiğine getirdik. Son darbeleri vurmaya hazır fedailer kaderinizi belirlemenin sabırsızlığı içindedir.

Yediğiniz her darbe ardından şoven çetelerinizi devreye sokup silahsız halkımıza saldırdınız. Kürdistan’da ve Türkiye’de cenazelere dahi saldırdınız, insanlarımızı diri diri yakıp seyrettiniz, yerlere yatırıp hakaret ettiniz, linç etmeye çalıştınız, gözaltı ve tutuklamalarla işkencelerden geçirdiniz. Unutmuyoruz! Ne Cizre’yi, ne Silopi’yi, ne Hezax’ı, ne Sur’u, ne Nusaybin’i, ne Şırnak’ı unutmuyoruz, hesap soruyoruz. Yaktığınız, sokaklarda bıraktığınız bedenleri, viran ettiğiniz Kürdistan’ı unutmuyoruz, hesap soruyoruz!

‘KAZANAN KÜRT HALKI VE KÜRDİSTAN OLACAKTIR’

Fedaice hesap soruyoruz. Özgürlük güneşimizle ölüm uykusundan uyandığımız için fedaiyiz. Onurlu ve özgür bir yaşam için yüzyıllardır direnmiş, düşmanın bombardımanına, tank, top, havan atışlarına, üzerine yağdırılan mermilere rağmen baş eğmeyen bir halkın çocukları olduğumuz için fedaiyiz. Elinde ekmeğiyle vurulan dedenin torunları, kardeşimize gebeyken kapı önünde vurulan, saçlarından sürüklenen anaların ve polislerce işkenceyle alınıp kaybedilen mezarı olmayan babaların çocukları olduğumuz için, balkonda vurulan, panzerlerle ezilen küçük çocukların kardeşleri olduğumuz için fedaiyiz. Düşmanımızın zalimlik düzeyi ancak fedailikle alt edilebileceği için fedaiyiz. Tarih kokan bu toprakların asıl ve asil sahipleri olduğumuz için fedaiyiz. Kürt çocuklarının özgür doğacağı, Kürtçe büyüyeceği, anaların ağıt yakmayacağı günler için fedaiyiz. Milyonların öfkesinin sesi olduğumuz için fedaiyiz. Ve biz kazanacağız. Haklı olduğumuz için biz kazanacağız, halkımız bizimle olduğu için biz kazanacağız. Kazanan Kürt halkı ve Kürdistan olacaktır.

Büyük acıları bağrına basarak onurlu bir yaşam için direnmiş, fedakar ve kahraman Kürt halkı; her nerede olunursa olunsun tüm zamanlardan daha fazla özgürlük mücadelemizi sahiplenme zamanıdır. Yiğit Kürt gençlerine de düşen vazife; zirvede bir kararlılıkla düşmanın azgın yönelimlerine karşı tercihini amansız ve keskin mücadeleden yana belirleyerek, TAK saflarında yerini almaktır.

Yoldaşlarımızdan onlarcası işgalci TC topraklarında zamanını beklemektedir. Yüzlercesi bayrağı, halay mendilini devralacağı zamana gün saymaktadır. İntikam öfkemizle, eylem coşkumuzla ve heyecanımızla hücumdayız. Zafer inancı ve başarı inadıyla engel tanımayacak, Kürt intikamının nasıl büyük bir şiddette olduğunu göstermeyi sürdürerek, 2017 yılını Türk faşizmine haram edeceğiz.

1249

Son Haberler