Cumartesi Nisan 27, 2024

TKP-ML Avrupa Komitesi: İBRAHİM OKÇUOĞLU ÖLÜMSÜZDÜR!

kaypakkaya haber
Ömrünü Devrimci Mücadeleye Adamış Değerli Bir Dostumuzu Sadi Ceylan’ı (İbrahim Okçuoğlu) Kaybetmenin Üzüntüsü İçindeyiz!

 

İbrahim Okçuoğlu Ölümsüzdür!

Uzun bir süredir kanser hastalığıyla mücadele eden İbrahim Okçuoğlu, 24 Ağustos 2023 tarihinde Berlin şehrinde yaşamını yitirdi. TKP-ML olarak başta ailesi olmak üzere MLKP’li dostlarımızın acısını paylaşıyoruz.

1951 yılında Kırşehir’in Mucur ilçesi Gümüşkümbet köyünde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen İbrahim Okçuoğlu, 72 yıllık ömrünün 51 yılını devrimci bir militan ve partili olarak yaşamıştır.

Öğrencilik yıllarında genç bir devrimci olarak yer aldığı eylemlerle çevresinde saygın bir yere sahip olmuştur. 21 yaşından son nefesini verene kadar örgütlü bir devrimci olarak yaşadı. Örgüt olmadan ilerlenemeyeceği, başarı sağlanamayacağı teorik öğretisinin kadrolarından biriydi. Üniversiteyi kariyer edinmek için ele almadı. Bir akademisyen olarak edindiği bilgiyi devrimci teoriyle birleştirerek sayısız esere imza attı. MLKP’nin kurucu kadroları içinde yer alan İbrahim Okçuoğlu, MLKP’nin teorik gelişimde önemli katkısı olan devrimci bir kadroydu. Teorik yazıları ile bilinen Okçuoğlu’nun bu üretkenliği her devrimcide olması gereken örnek bir tutumdur. Yaşamını bir disiplin içinde örgütleyen Okçuoğlu, her dönemde sahip olduğu ideolojik değerlere bağlı kalarak örnek bir devrimci olmuştur.

O, edindiği devrimci teoriyi sürekli olarak yeni-genç devrimcilere aktararak MLKP gençliğinin yetişmesinde önemli katkılar da sunmuştur.

Partimiz, İbrahim Okçuoğlu ile dost devrimci örgüt MLKP ile birlikte örgütlenen enternasyonal etkinliklerde tanışmış, ortak eylemlere imza atmıştır. Bu ortaklığın anısı her zaman bilincimizde olacaktır.

İbrahim Okçuoğlu Ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

Ağustos 2023

TKP-ML Avrupa Komitesi

391

Son Haberler