Salı Mart 19, 2024

TKP/ML dava tutsaklarından gazetemizle dayanışma açıklaması

kaypakkaya-partizan
Gazetemizin İstanbul irtibat bürolarının işgal edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gazetemize gönderdikleri açıklama ile işgali kınayan Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan TKP/ML dava tutsakları, işgalin son verilmesi çağrısı yaptı.

 

Açıklamalarında sosyalist basının bir neferi olan Özgür Gelecek’in tarihi boyunca hep zorlu koşullar altında görevini yapmaya çalışmış olduğundan; gerçeğin peşinde olması, tüm bedellere rağmen gerçeklerden vazgeçmeyip halka ulaşmış olması her daim egemenlerin öfkesini üzerine çekmiş, çok defa kapatılmış, emekçileri gözaltına alınıp tutuklanmış olmasından bahseden kadın tutsaklar sözlerine şöyle devam etti: “Nitekim halihazırda çalışanlarımız Toğay Okay ve Aslı Ceren Aslan da bu saldırılardan nasiplerini alarak gerçeğin peşindeyken tutuklanmışlardır.

Üzüntüyle öğrendik ki bu sefer ÖG bürosu devrimci saflarda olduğunu söyleyenler tarafından, gazete emekçilerine tuzak kurulup ve polisiye yöntemi aratmayacak biçimde kameralı bir şekilde basılmış ve gasp edilmiştir. Büroda bulunan çalışanlar zorla dışarı çıkarılmış, gazetenin teknik araçları ve büro gasp edilmiştir.”

“İşgale son verilmesine ve özeleştiriye çağırıyoruz”

TKP/ML dava tutsakları, “Emeğin savunusunu yapması gereken devrimcilerin, binbir zorlukla yıllardır ÖG'yi ayakta tutan emeğe bir nebze dahi saygı duymamaları anlamına gelen emeğin gasp edilerek gerçeklerin halka ulaşmasına el koyma, zor kullanma pratiklerinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Devrimciler arasında farklı görüşlerin ortaya çıkması ve bunun pratikte de savunulması hiçbir zaman şiddet nedeni olamaz. Tarihimizde yaşanan çeşitli örneklerde bu hep mahkûm edilmişken bu gelenekten geldiğini söyleyenlerin iş pratiğe geldiğinde buna uymamalarının meşru hiçbir nedeni olamaz. Tüm devrimci ve demokrat kamuoyunu bu saldırıyı mahkûm etmeye ve el konulan malzemelerin tamamının büroyla birlikte esas sahiplerine bırakılmasına ve bunu yapanların devrimci tutuma yakışır şekilde özeleştiri vermeye çağırıyoruz. Özgür Gelecek gazetesinin her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçten de daha güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Bu inançla sizleri kucaklıyor ve başarılar diliyoruz.” cümleleriyle açıklamalarını sonlandırdı. 

1129