Salı Mart 19, 2024

TKP/ML TIKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan Mannheim’da Anıldı

kaypakkaya-partizan
Miting alanında Nubar Ozanyan’ın şehadetine ilişkin TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi tarafından yapılan açıklamanın Kürtçe ve Türkçesi okundu. Nav-Dem temsilcisi Fatoş Göksungur ise konuşmasından TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Ozanyan’ın şehadetinin tüm Kürtler açısından önemli bir kayıp olduğunu, Ermeni milliyetine mensup ezilen bir kimliği temsil etmesi ve 61 yıllık yaşamının 40 yıllık devrim mücadelsine sahip olmasının da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirdi

 

Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen bir yürüyüşle TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan anıldı. Kürt Toplum Merkezi ve Partizan taraftarlarının katıldığı yürüyüşte Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit politikası protesto edildi ve Türkiye zindanlarında bulunan tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması talep edildi.

Abendakademia’da önceki gün toplanan kitle fuar meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kürtçe, türkçe ve almanca „şehid namırın!“, „Nubar Yoldaş Ölümsüzdür!“, „Biji Serok Apo!“, „Rojava’da düşene, dövüşene bin selam!“, „Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!“, „Terörist Erdoğan!“, „Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!“ ve 129 yasasını kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüş boyunca Sol Parti Milletvekili adayı Gökay Akbulut’un Almanca Türkiye’de ki gelişmelerden bilgiler vermesi dikkat çekti. Akbulut konuşmasında, Türkiye’de yaşanan antidemokratik uygulamalar hakkında bilgiler verdi ve gelişmelerden Erdoğan ve hükümetinin sorumlu olduğunu dile getirdi. Fuar meydanında yaptığı konuşmasında Türkiye’de onca hukuksuzluk ve baskı varken Mekrl ve Avrupa hükümetlerinin Erdoğan’a olan desteklerini dile getirdi ve bunu kınadığını belirtti.

Miting alanında Nubar Ozanyan’ın şehadetine ilişkin TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi tarafından yapılan açıklamanın Kürtçe ve Türkçesi okundu. Nav-Dem temsilcisi Fatoş Göksungur ise konuşmasından TKP/ML TİKKO Rojava Komutanı Ozanyan’ın şehadetinin tüm Kürtler açısından önemli bir kayıp olduğunu, Ermeni milliyetine mensup ezilen bir kimliği temsil etmesi ve 61 yıllık yaşamının 40 yıllık devrim mücadelsine sahip olmasının da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirdi ve „tüm Ortadoğu halklarının başı sağolsun!“ dedi. Göksungur konuşmasında Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecrite vurgu yaptı ve tecrit sonlana kadar sürekli eylemlilik çağrısı yaptı.

Nubar Ozanyan İçin İkinci Anma

TKP/ML TİKKO Komutanı Ozanyan için ikinci anma 20 Ağustos tarihinden Ludwigshafen’de yapılacak. Kürt Toplum Merkezi’nde yapılacak anmanın başlama saati ise 14:30 olarak duyuruldu ve tüm devrimci-demokrat ce yurtsever halkın katılımı çağrısı yapıldı.

708