Çarşamba Mayıs 1, 2024

Unutulmayacaksın Mevlüt abi…

kaypakkaya haber
Başta ailesi olmak üzere tüm Yol yoldaşlarının ve Dostlarının acılarını paylaşıyor başsağlığı diliyoruz. Unutulmayacaksın Mevlüt abi…

 

Seni severim abim

Hiç gitme isterim

Aklımdan geçersin

Hüzün dolar gözlerim…

Severim seni

Kaçırma kahverengi gözlerini

Tutunamam hayata

Hissettirmessen sevgini…

Mevlüt abi emektardı, sevgi doluydu, yardımseverdi, umut doluydu, devrimciydi, politikti… Paris’de politik mülteci olarak kalan ya da burdan geçen herkese Mevlüt abi bir şekilde dokunmuş, el atmış, yardım etmiştir. Evini, olanaklarını hesapsız kitapsız herkese açmış, sunmuştur. Kiminin dert ortağı, kiminin yol göstericisi, kiminin kafasını sokacağı barınak, kiminin dostuydu Mevlüt abi. Sevmeyeni yoktu Mevlüt abinin. O iyi bir eş, iyi bir babaydı aynı zamanda. Başı dara düşenin sığınağıydı.

65 yıllık yaşamında biriktirdiği yegane şey bir sevenler ordusu oldu. Uzun süre tanıdık belki Mevlut  abiyi ama bu uzun sürede ne kadar değerli, ne kadar yüce gönüllü bir insan olduğunu anlamamıza yetti. Devrimcilik ruhunda ve benliğindeydi Mevlü abinin. Yaşamayı seviyordu. Rahatsızlığının en sorunlu döneminde bile bedenine inat yardıma koşmaktan geri durmuyordu. Aramızdan gitti. Seni tanıdığımız için çok mutlu olduk Mevlüt abi. Ama gözlerimizde hüzün, yüreğimizde acı bıraktın. Uğurlar olsun Mevlüt abi. Arkanda emekle yoğrulmuş, bedeller ödemiş ama eğilmemiş, bozulmamış bir yaşam bıraktın.

Başta ailesi olmak üzere tüm Yol yoldaşlarının  ve Dostlarının acılarını paylaşıyor başsağlığı diliyoruz.

Unutulmayacaksın Mevlüt abi…

 ATİK Fransa Komitesi

 

503