Cumartesi Nisan 27, 2024

YDG: 11 Ocak’ta Ankara’da Hesap Soralım!

kaypakkaya-partizan
İstanbul: Yeni Demokrat Gençlik yaptığı bir açıklama ile 11 Ocak'ta Ankara'da yapılacak mitinge çağırdı. Açıklamanın tam metni şöyle:

 

"17 Aralık’ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla, devletin nasıl işlediği bir kez daha ortaya çıktı.

AKP-Cemaat arasındaki çıkar dalaşının bir sonucu olarak ortaya saçılan pislikler, sistemin ı biz emekçilerin emeği ve alınteri üzerinden ayakta kaldığını apaçık bir kez daha ortaya koydu.

 

Biz halk gençliğine, ucuz işgücü olarak fabrikalarda, her an ölümle burun buruna çalışmayı reva görenler, deste deste paraları saymak için para sayma makineleri temin ediyor.

Tarlalarda gün doğumundan gün batımına çalışıp, ürünümüzle yarı aç yarı tok hayatta kalmaya çalışırken onların çocukları gemiciklerden filo kuruyor. Lise de dershanede, ünversitede “parası olan okusun” mantığını her gün biraz daha fazla yaşama geçirenler, milyon dolarla adeta oyun oynuyor.

Biz halk gençliğine azgın bir sömürü ve zulmü dayatanlar, lüks ve refah içinde yaşıyor.

17 Aralık’ta ortaya çıkan aslında, “bozuk düzende sağlam çarkın olmayacağı”ydı. Gezi İsyanı sırasında “milyonları evde zor tutuyoruz” diyen başbakanın ne demek istediği açığa çıktı 17 Aralık’ta.

Biz tüm bu gerçeklerin yabancısı değiliz.

Ancak bugün söz konusu işleyiş ve devletin tüm organlarının, bakan, bürokrat ve düzen partilerinin milletvekillerinin boğazına kadar battığının artık herkes tarafından açıkça görülüyor oluşudur.

 

Emeğimizin gasp edilmesine, yolsuzuk ve talana geleceğimizin çalışmasına izin vermeyeceğiz.

KESK; DİSK; TTB ve TMMOB’un 11 Ocak’ta Ankarada düzenleyeceği mitingte buluşalım.

AKP’ye, CHP’den MHP’ye tüm düzen partilerine “Çal Çal nereye kadar bitti buraya kadar” demek için Ankara’ya!"

1593

Son Haberler